De vraag van ...
De vraag van ...

De vraag van …: week 5

De weerkundige zomer is bijna een week ver en de eerste hete dag was een feit. Zoals het wel meer gebeurd in België worden dergelijke warme dagen afgesloten met een verfrissend onweer. Tijd om tussen de bliksemontladingen en de donderslagen eens na te denken over de vraagjes van deze week.

30 mei: Wat heb je vandaag gelezen dat je leuk vond?

De Italiaans ex-premier Berlusconi doet toch regelmatig de wenkbrauwen fronsen met zijn “domme” uitspraken of rare uitspattingen. Maar wat hij op 29 mei deed, daar moest ik toch wel eens smakelijk met lachen. Binnenkort zijn het namelijk regionale verkiezingen in Italië en net als hier worden er dan van alles bijeenkomsten georganiseerd. En laat de rechtse Berlusconi nu toch wel op de verkeerde meeting zijn binnengewandeld nl op één van een linkse kandidaat. Bovendien sprak hij daar zonder het te beseffen zijn steun uit aan deze kandidaat. Een flater die kan tellen, maar eentje die perfect is om de lachspieren te trainen.

31 mei: Hoeveel mails zitten er in je inbox?

Mijn mailboxen op 0 krijgen is iets waar ik maar niet in slaag. Gemiddeld zitten er toch zo’n 25 à 30 mails in mijn mailboxen die ik moet lezen en verwerken. Dit is meestal één van de eerste taken na het ontbijt op vrije dagen. Ook op het werk durf ik al eens via de smartphone mijn mailboxen wat op te ruimen. De hoeveelheid mails die er per dag binnenkomen is soms onvoorstelbaar. Zeker als je weet dat er zo goed als geen spam toekomt en dat het aantal nieuwsbrieven redelijk beperkt is. Maar misschien moet ik ook daar nog eens wat extra in gaan snoeien zodat deze zomer de mailboxen toch wel eens op 0 komen te staan.

1 juni: Op een schaal van één tot tien: hoe gezond ben je?

7 op 10 geef ik mij toch. Ik voel me alvast redelijk goed in mijn vel. Qua gewicht kunnen en mogen er nog steeds enkele kilootjes af. Al zal ik nooit het lichaam krijgen van een echte atleet. Maar dat hoeft ook helemaal niet. Trouwens gezondheid is meer dan alleen maar het uiterlijk van buik en billen. Het is ook het mentale en in mijn ogen is dat zelfs het belangrijkste. Want je niet goed in je vel voelen, heeft zeker een invloed op je lichamelijke gezondheid. Daarom dat ik ook geen belang hecht aan alle verhalen van BMI (Body Mass Index) want als je dit berekent voor sommige sporters dan zouden ook zij ongezond zijn. Dus de vuilbak er in en je zelf mentaal goed voelen. De rest komt daar dan wel bij.

2 juni: Zou je moeten vertrouwen op je instincten?

Op werkvlak zou ik dat zeker doen. Meestal is daar je eerste gedacht toch altijd de aanzet tot het oplossen van de problemen. Op privévlak vertrouw ik er momenteel iets minder op. De gebeurtenissen van het begin van dit jaar spoken nog (onbewust) te veel in mijn hoofd. Hierdoor loopt nog niet alles zoals ik wil dat het zou lopen. Maar we werken hieraan en dat zal zeker nog wel goed komen dit jaar.

3 juni: Wat mis je op dit moment het meest?

Zoals je eerder al kon lezen hier is in januari mijn grootmoeder gestorven. Buiten dat we ze hier allemaal enorm missen zijn er ook dingen van haar waar we vol heimwee naar terug kijken. De etentjes op donderdag waar we zo goed als elke keer overheerlijke soep kregen (met balletjes, off course). Naast de onvervalste en niet na te maken “Bommasoep”, maakte ze ook op regelmatige basis warme appeltaart, waarbij er bijna werd gevochten om de laatste kruimeltjes. Ook de confituur was altijd overheerlijk. Al een geluk kunnen we hier nog een tijdje van blijven eten, want ze had een redelijke grote voorraad hiervan staan.

4 juni: Vandaag droeg je …

Werkdag vandaag dus valt er eerlijk gezegd niet veel te zeggen over mijn kledij. Werkdag betekent in mijn geval het uniform aantrekken van de werkgever bestaande uit een zwarte broek met fluostreep op het been, een zwarte polo met Vigilis-teken en firmalogo en voor de frissere momenten een fleece met dezelfde logo’s op als op de polo. ’s Avonds doen we dan meestal confikledij aan om gezellig onderuit te zakken in de zetel. Maar vanavond werd ik verwacht op de lentereceptie van de werkgever. Op een prachtige zomeravond was hielden we het op een simpele donkerblauwe jeans met een blauwe polo.

5 juni: Wat is momenteel je lievelingsfruit?

De zomer is weer aangebroken dus dat wil zeggen dat het weer tijd is voor meloen en aardbeien. Toch wel het fruit welke in het liefste eet. Dus de ideale periode voor mij. Zeker als je regelmatig vers geplukte aardbeien rechtstreeks van de boer kan aanschaffen als je de dochter van school gaat halen. De dochter gaat namelijk in de aardbeien streek van het Waasland (Melsele) naar school. En zelf gaan we in de appelstreek wonen. Er zal dan ook heel wat fruit en groentjes rechtstreeks bij de boer worden aangeschaft binnenkort.

Volgende week

  • 6 juni: Welk familielid staat het dichts bij jou?
  • 7 juni: Waar ben je vandaag dankbaar voor?
  • 8 juni: Waar wordt je ongelukkig van?
  • 9 juni: Wie is op dit moment een goede vriend?
  • 10 juni: Hoeveel kopjes koffie heb je vandaag gedronken?
  • 11 juni: Wat doe je het liefst op vrijdagavond?
  • 12 juni: Staat je iets letterlijk in de weg? Kun je het opruimen?

Week 5 in de reeks ‘De vraag van …’, welke het komende jaar elke vrijdag verschijnt. De vragen komen uit het boek Eén vraag per dag uitgegeven bij Deltas.

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties