De vraag van ...
De vraag van ...

De vraag van …: week 4

Verhuizen en het vergt heel wat voorbereiding en dus ook een goede planning. Want naast gewoon je spullen inpakken en verhuizen naar het nieuwe huisje, dien je nog vele andere zaken te regelen. Denk maar aan het verwittigen van je elektriciteitsleverancier, je internet-GSM provider, … Daarnaast moet je zorgen dat de post van je oude adres naar je nieuwe adres wordt verzonden. Een heleboel werk dus nog voor we effectief verhuist zijn. Maar soit, over naar de orde van de dag, de vraagjes van afgelopen week.

23 mei: Plannen voor volgend weekend?

Volgend weekend moet ik niet werken, althans niet voor mijn werkgever. Als het weer wat meezit zal het buitenspelen worden met de dochter en ook nog een beetje de schoonvader helpen bij het aanleggen van zijn terras. Voor de rest nog niet echt grootse plannen momenteel.

24 mei: Wie of wat motiveerde jou vandaag?

Vandaag werkdag en dus met iets anders bezig. De motivatie kwam dus vooral van mezelf.

25 mei: Als je morgen overal heen zou kunnen reizen, waar zou dat dan naartoe gaan?

Indien de reis maar één dag mag duren zou ik een citytrip maken naar Götenborg of Berlijn. Mag het wat langer zijn dan opteer ik voor een Europese rondrit. Reizen van Portugal tot Zweden en van Finland tot Italië. Proberen elk Europees land aan te doen en in elk land een voetbalwedstrijdje mee te pikken.

26 mei: Noem de dingen waaraan je je vandaag aan hebt geërgerd

Eerlijk gezegd aan mijn eigenste planning en luiheid deze week. Doordat we de laatste weken zo intensief met alles rond ons huisje bezig waren, was het deze week precies of ik had nood om alles wat aan een lager tempo te doen. Twee dagen even “rusten” om er dan terug tegen aan te kunnen.

27 mei: Wat of wie geeft je op dit moment troost?

Muziek! Echt waar, muziek geeft je zo’n boost soms dat het je echt wel troost kan brengen op mindere momenten. Even de volumeknop wat meer opendraaien bij een goede song en meezingen (al dan niet vals). Qua stijl zijn er veel genres die mij “troost” kunnen bieden. Hardstyle of jump om eens goed af te reageren, of de muziek van Tourist Lemc om bv wat rustiger te worden. Zo ben ik enorme fan van Tourist zijn nieuwe album “En Route“. Eén voor één pareltjes met pakkende teksten. Denk maar aan “Koning Liefde” wat momenteel op zowat alle zenders grijs wordt gedraaid.

28 mei: In de stad of op het platteland: waar zou je het liefst wonen?

Momenteel woon ik al meer dan 10 jaar in’t stad. Of beter gezegd in de stadsrand, want dat is Deurne nog steeds. Ik heb hier altijd graag gewoond. Vlakbij de winkels, openbaar vervoer en Den Bosuil, het stadion van de club van mijn hart. Maar dat graag wonen hier, is het laatste jaar toch wel erg verminderd. De parkeerdruk is enorm gestegen, door werken in de straat moet je plots een tweetal kilometer rondrijden om te kunnen keren, … Daarom ook dat we eind augustus de stad verlaten en naar het platteland trekken. De rust opzoeken maar toch nog dicht bij alles. Het ideale plekje dus.

29 mei: Als je een dag geen verantwoordelijkheden zou hebben, wat zou je dan gaan doen?

Feesten en vooral genieten van het leven, maar toch wel met mate(n). Je kan volledig los gaan, maar de kater achteraf kan wel eens zeer hard aankomen. Dus houden we liefst nog een beetje deftig.

Volgende week:

  • 30 mei: Wat heb je vandaag gelezen dat je leuk vond?
  • 31 mei: Hoeveel mails zitten er in je inbox?
  • 1 juni: Op een schaal van één tot tien: hoe gezond ben je?
  • 2 juni: Zou je moeten vertrouwen op je instincten?
  • 3 juni: Wat mis je op dit moment het meest?
  • 4 juni: Vandaag droeg je …
  • 5 juni: Wat is momenteel je lievelingsfruit?

Week 4 in de reeks ‘De vraag van …’, welke het komende jaar elke vrijdag verschijnt. De vragen komen uit het boek Eén vraag per dag uitgegeven bij Deltas.

Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7 juni 2015 13:47

Leuk idee, deze reeks!