De vraag van ...
De vraag van ...

De vraag van …: week 3

Jullie zijn het al een beetje gewoon. Een blogpost die met enige tijd vertraging op de wereld wordt losgelaten. Het excuus van huizenjacht is helemaal niet mee van doen, de eerste zware periode zijn we goed doorgekomen. Maar er was Eurosong en er is een hopeloze planning in mijn blogschema. Enorm gênant natuurlijk als je beloofd om iets elke vrijdag te posten. Maar we gaan daar iets aan doen nl een heleboel conceptberichten klaarzetten. OK, de vragen kunnen we niet altijd op voorhand beantwoorden, maar toch kan je al veel voorbereiden. Om toch jullie geduld te belonen is er voor deze reeks een eigen header ontworpen, zodat dit “project” toch nog een eigen karakter krijgt.

16 mei: Wat was deze week je favoriete dag?

Dat zal toch wel woensdag (13 mei) geweest zijn. Toen kregen we het heuglijke nieuws dat onze lening volledig was goedgekeurd en we deze komende maandag (18 mei) mogen gaan ondertekenen. Dit is toch weer een klip die is overwonnen in de zoektocht naar ons eigen huisje. We mogen dus nu zeker zijn dat we een eigen huisje hebben en dit de komende jaren mogen gaan afbetalen.

17 mei: Wat is je favoriete ijssmaak?

Ik lust heel wat verschillende smaken ijs, al pas ik toch wel voor pistache. Een favoriete ijssmaak heb ik dan ook niet direct. Er zijn er zovele die overheerlijk zijn. Zeker als je in Italië één van de vele ijssalons bezoekt heb je keuze in overvloed. Maar als ik dan toch moet kiezen is tiramisu of iets met koffie toch wel iets dat ik regelmatig durf bestellen. En op een hele warme dag is citroen altijd een aanrader.

18 mei: Wat zou je veranderen als je terug zou kunnen gaan in de tijd?

Er zijn enkele privé-dingen die ik zou willen veranderen, al wil ik daar hier niet over in detail treden. Sommige lezers zullen wel weten over wat ik het heb. Trouwens iets veranderen wat is fout gelopen is niet altijd goed. Je moet leren uit de fouten die zijn gemaakt. Al zou ik toch het overlijden van mijn grootmoeder in januari ongedaan willen maken. Het was altijd feest bij haar en we missen haar lekkere soep.

19 mei: Wat is het creatiefste wat je onlangs hebt gedaan?

Ik ben niet echt creatief. Met mijn twee linkerhanden is het dan ook niet echt aan te raden om mij iets creatiefs in handen te stoppen om bv te knutselen met de dochter. Toch zal ik dit moeten leren en wie weet ontdek ik nog wel een talent van mij, welke nog niet aan de oppervlakte is gekomen.

20 mei: Wat is het gekste wat je ooit hebt gedaan uit liefde?

Ik doe niet gek als het op liefde aankomt. Ik ben daar heel nuchter in. Het gekste wat ik dan ook kan bedenken is de verlovingsring die ik zo’n vier jaar geleden ongemerkt moest meesmokkelen naar Italië om Stephanie ten huwelijk te vragen aan het Gardameer.

21 mei: Hoe hoog is je salaris? Ben je tevreden?

Mijn salaris verschilt van maand tot maand. Dat is het voor- of nadeel als je in shiften werkt. Laten we zeggen dat het schommelt tussen de 1500 euro en de 1600 euro per maand. Ik ben daar redelijk tevreden mee, doch kan het altijd beter natuurlijk. We mogen in het algemeen niet klagen, al mag het wel eens worden aangepast mits er steeds meer van ons wordt verwacht en we ondertussen ook wettelijk extra competenties hebben moeten verwerven.

22 mei: Met wie heb je voor het laatst een inspirerend gesprek gevoerd?

Een inspirerend gesprek? Dat is een goede vraag eerlijk gezegd. De laatste tijd vooral gepraat over koetjes en kalfjes of de huizenjacht. Of deze gesprekken inspirerend waren? Niet echt. Het meest inspirerende gesprek was in mijn ogen eentje met een vertegenwoordiger. Een vertegenwoordiger die echt zijn product kon verkopen en open stond voor tegen argumenten. En dankzij dat gesprek had ik ineens inspiratie voor een nieuw bericht op Ouder Blog. Het gesprek werkte dus zeker inspirerend.

Volgende week:

  • 23 mei: Plannen voor volgend weekend?
  • 24 mei: Wie of wat motiveerde jou vandaag?
  • 25 mei: Als je morgen overal heen zou kunnen reizen, waar zou dat dan naartoe gaan?
  • 26 mei: Noem de dingen waaraan je je vandaag aan hebt geërgerd
  • 27 mei: Wat of wie geeft je op dit moment troost?
  • 28 mei: In de stad of op het platteland: waar zou je het liefst wonen?
  • 29 mei: Als je een dag geen verantwoordelijkheden zou hebben, wat zou je dan gaan doen?

Week 3 in de reeks ‘De vraag van …’, welke het komende jaar elke vrijdag verschijnt. De vragen komen uit het boek Eén vraag per dag uitgegeven bij Deltas.

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties