De vraag van ...
De vraag van ...

De vraag van …: week 1

Een jaar lang, elke dag een vraag beantwoorden en dit vijf jaar op rij. Dat is het opzet van “Eén vraag per dag“. Ik ga me er een jaar aan wagen en zo een deeltje van mij blootgeven. Elke week deel ik ook de vragen voor de komende week, zodat jullie ook kunnen meedoen al bloggend of thuis in een geheim schriftje.

De eerste week startte bij mij op vrijdag 1 mei, waardoor deze reeks elke vrijdag zijn opwachting zal maken op mijn blog. Het eerste deel is door omstandigheden die in het volgende blogbericht wordt behandeld een beetje uitgesteld geweest.

1 mei: Slordig of netjes?

Iets tussen de twee. Ik ben an sich redelijk netjes (uitgezonderd mijn bureau thuis). Het appartementje waar we nu wonen is nu niet per se spik & span. Je ziet dat er geleefd wordt, maar het is niet zo dat je door het stof/vuil de grond niet meer ziet.

2 mei: Ben je besluiteloos?

Hangt af van de situatie. Meestal weet ik goed genoeg wat ik wil (doen) en neem ik een beslissing. Dat die beslissing niet altijd direct wordt genomen is eerder een vorm van luiheid of er wat langer over moeten denken, dan van besluiteloosheid.

3 mei: Als je een dag een superkracht zou kunnen hebben, welke zou dat zijn?

Dan zou ik water in bier laten veranderen en eens een grote tournée generale geven tijdens alle wedstrijden in het nationale voetbal. Van eerste klasse tot en met vierde provinciale.

4 mei: Wanneer heb je voor het laatst gezwommen?

Gezwommen? Oei dat moet toch al ergens van vorig najaar geleden zijn. Het gebrek aan tijd en vooral goesting om de afstand thuis – zwembad – thuis af te leggen is de grote boosdoener. Misschien moeten we binnenkort er een gewoonte van maken om minstens één keer (of twee) per maand te gaan zwemmen.

5 mei: Vandaag was het hilarisch omdat …

Omdat we gisteren de grote knoop hebben doorgehakt om een huisje te kopen. Van ’s morgens de telefoon om het te gaan bezoeken, tot ’s avonds het bezoekje en de telefoon met het bod en de goedkeuring. Jaren lang op huizenjacht en dan plots … op een dag ons droomhuisje gekocht.

6 mei: Wat was het laatste feestje waar je naar toe bent geweest?

Feestjes zijn er de laatste jaren niet echt geweest. Tenzij een personeelsfeest van de vriendin haar werk, de verjaardagsfeestjes binnen de familie en de feestdagen. Net zoals bij het zwemmen is ook hier de tijd een grote boosdoener. Het laatste feestje was dan ook het verjaardagsfeestje van de vriendin. Maar binnenkort gaan we nog eens de beentjes losgooien op één van de uitverkochte concerten van Tourist Lemc.

7 mei: Wie zou je mogen spelen in een film van je leven? Is het een goede film?

Een film van mijn leven, daar gaat toch niemand naar komen zien. Het zal geen al te spannende film worden met al evenmin spannende liefdesscènes. Maar omdat ik dan toch een acteur zou moeten kiezen dan ga ik voor mijn naamgenoot Jeroen Perceval. Een acteur die misschien niet zo bekend is maar wel enorm straffe prestaties neerzet op acteergebied.

8 mei: Wie vind je leuk?

Buiten het lief en de dochter zijn er nog wel enkele mensen die ik “leuk” vind. Wat een woord ook. Er zijn altijd wel personen waarmee je eens goed kan lachen. Maar in mijn ‘definitie’ van leuk vinden zijn het vooral personen waarmee ik regelmatig eens een goed gesprek kan hebben of je hart luchten. En niet alleen dat. Ook bv iemand die begrijpt wat je bedoeld door slechts enkele woorden te zeggen of iets te omschrijven. Die bepaalde personen weten (hopelijk) wie ze zijn en ga ik hier niet allemaal met naam en toenaam vermelden. Ze zullen de komende tijd wel allemaal hun schouderklopje ontvangen.

Volgende week:

  • 9 mei: Wat zou je graag uitstellen?
  • 10 mei: Wat is het eerste wat je deze morgen deed?
  • 11 mei: Hoe wil je herinnerd worden?
  • 12 mei: Bad of douche? Waarom?
  • 13 mei: Wie houdt vandaag van jou?
  • 14 mei: Wie is je favoriete schurk?
  • 15 mei: Wat vind je je grootste succes?

Week 1 in de reeks ‘De vraag van …’, welke het komende jaar elke vrijdag verschijnt. De vragen komen uit het boek Eén vraag per dag uitgegeven bij Deltas.

 

Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties