De vraag van ...
De vraag van ...

De vraag van … #7

Op de valreep van deze bewolkte vrijdag zijn hier toch nog de vraagjes in de reeks “De vraag van …” Deze keer hebben we over gadgets, cynisme en sport. En maak ik me zorgen? Neen toch! Of moet ik misschien eens een leuke brief ontvangen waarbij iemand me uitnodigt om te komen eten? Misschien wel ja. Al moeten ze dan niet uitgebreid koken. Een gezellige BBQ deze zomer, daar ben ik ook al heel geluk mee.

13 juni: Iets waar je je vandaag zorgen over maakte, was …

Ik maak mij niet rap zorgen, al moet ik toegeven dat het vandaag wel een beetje zover was. Het wordt zomer dus de kleerkast moest een beetje ‘summer proof’ gemaakt worden. Wat nieuwe t-shirts en polo’s en ook enkele bermuda’s was de opdracht. En laat nu vooral dat laatste een ware opgave zijn waar ik me zorgen begon over te maken. Niet over dat er geen leuke bermuda’s zouden zijn, maar wel welke maat voor mij geschikt zou zijn. Want kledingsmaten is nu echt iets waar geen standaard inzit. Maat 38 bij JBC is duidelijk geen maat 38 bij bv Charles Vögele. Vrij lastig dus om iets te passen en nog lastiger om iets online te bestellen. Dus beste kledingsfabrikanten werk eindelijk eens een uniforme maat uit voor kleding ipv jullie eigen zin te doen.

14 juni: Heb je vandaag gesport?

Sporten is al weer zeer lang geleden. Af en toe wat wandelen maar echt sporten, neen die plannen liggen al jaren in de diepvries. Dus ook vandaag was er, buiten de trap enkele malen op en af te gaan, niet echt iets van sport in huis gekomen. Misschien moet ik er toch eens wat werk van maken om een beetje recreatief te gaan sporten. Al is het maar wat fietsen.

15 juni: Wat is je favoriete gadget?

Ik ben niet echt een gadgetfreak. Vroeger, in de tijd dat ik nog regelmatig het openbaar vervoer nam, was de MP3-speler mijn favoriete gadget. Maar die ligt nu het merendeel van de tijd stof te vergaren.  Het enigste “gadget” dat momenteel in gebruik is een USB-hub aan mijn desktop PC. Niet echt iets spectaculairs met andere woorden.

16 juni: Wat maakt je cynisch?

De vele stakingen die de laatste tijd door de verschillende vakbonden worden gehouden. Begrijp me niet verkeerd. Staken is een recht dat zeker moet behouden worden. Men moet ten allen tijden kunnen opkomen voor hun rechten. Doch vind ik dat staken pas als laatste redmiddel mag gebruikt worden. Laat nu dat net het probleem zijn de afgelopen maanden. Staken wordt meer en meer gebruikt om van in het begin de druk op de ketel te zetten bij onderhandelingen. Jammer maar zo hol je het begrip van de staking volledig uit en ga je, in mijn ogen, niet meer het doel bereiken dat je voor ogen hebt als staker.

17 juni: Het beste uur van vandaag was … Waarom?

12u10 of te wel het uur dat de schoolbel ging en een vrolijke jonge dame, aka de dochter, naar me toe kwam gelopen na een halve dag school. Het is altijd fijn om te zien dat je dochter je graag ziet komen en te horen dat het toch wel een fijne schooldag was.

18 juni: Wat was de laatste maaltijd die iemand voor jou heeft gekookt?

Afgelopen weekend de schoonvader (BBQ) en schoonmoeder (aardappelen en salade) toen we daar op bezoek waren.

19 juni: Van wie was de laatste persoonlijke brief die je hebt ontvangen?

Brieven ontvang ik al lang niet meer. Af en toe krijg ik nog wel eens een kaartje soms persoonlijk, soms voor Ouder Blog. De laatste schrijfsels zijn in dit geval van Romina (Big City Life) en van Katrien (Grafisch Werk(t)).

Volgende week

  • 20 juni: Schrijf de eerste zin van je biografie.
  • 21 juni: Wie wil je beter leren kennen?
  • 22 juni: Wat was de laatste film die je in de bioscoop hebt gezien?
  • 23 juni: Wanneer heb je voor het laatst gehuild?
  • 24 juni: Wat is je volgende afspraak?
  • 25 juni: Wie is je naaste partner?
  • 26 juni: Wat is je grootste genot?

Week 7 in de reeks ‘De vraag van …’, welke het komende jaar elke vrijdag verschijnt. De vragen komen uit het boek Eén vraag per dag uitgegeven bij Deltas.

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties