De vraag van ...
De vraag van ...

De vraag van … #31

Met een kleine najaarsstorm is de maand november weeral afgesloten en kunnen we beginnen aan de laatste maand van 2015. Een maand met veel feesten (verjaardag, kerst, oudjaar) en hopelijk ook wat koude en sneeuw. Een maand ook waarin we nadenken over (nieuwe) plannen in 2016. Plannen zoals verbouwingen, nieuwe bloghorizonten, … Maar over dat alles later zeker en vast meer. Nu dan meer weer over naar “De vraag van …”

28 november: Wat was het laatste risico dat je hebt genomen?

Eigenlijk ben ik niet iemand die echt risico’s durft nemen. Misschien moet ik eens wat meer durven springen in het onbekende. Het laatste grote risico, als wist ik het zelf niet, dat ik heb genomen was misschien met tot op de draad versleten banden rond te rijden. Anders moet je al terug gaan tot begin 2014 toen ik Ouder Blog opstartte al was dat financieel niet echt een super risico, maar wel qua respons die ik hierop zou krijgen. En dat is nu bijna twee jaar later toch enorm meegevallen.

29 november: Welke vijf woorden beschrijven je stemming?

Opgewekt, lui, hongerig, dorstig en gelukkig. Dat waren de vijf woorden die mijn stemming vandaag het best omschreven.

30 november: Wit of zwart? Waarom?

In het echte leven liever grijs. Je moet water bij de wijn durven doen om goede relaties op te bouwen. Op professioneel vlak zal het meer zwart en wit zijn omdat in mijn sector je vele regeltjes hebt waar je niet zomaar een compromis kan over sluiten.

1 december: Wat zou er op je grafsteen mogen staan?

Een grafsteen hoeft echt niet voor mij. Moest ik binnen enkele tientallen jaren mijn laatste adem hebben uitgeblazen dan mogen ze mij altijd cremeren. Dan neem ik geen onnodige plaats in voor bekendere medemensen.

2 december: Welke details van vandaag wil je onthouden?

Veel details hebben deze werkdag niet voortgebracht. Het was eerder vrij saai.

3 december: Op een schaal van één tot tien: hoe gelukkig ben je?

7 à 8 op tien toch wel. Ik heb een pracht van een dochter samen met de vriendin. We mogen ons gelukkig prijzen qua gezondheid hier ten huize Herrie. We hebben na lang zoeken eindelijk een huisje met tuin(tje) gevonden en gekocht waar we nu reeds vier maanden wonen. En bovendien komen de feestdagen er aan. Ik ben dus een gelukkig man (van bijna 35).

4 december: Wat zijn je favoriete meisjesnamen?

Yentl natuurlijk, anders zouden we onze dochter wel een andere naam hebben gegeven, niet? Maar ook Lise, Roos of Lynn hebben wel iets vind ik.

De vragen voor volgende week:

  • 5 december: Wie mis je?
  • 6 december: Wat heb je van de Sint gekregen?
  • 7 december: Waar zie je jezelf volgend jaar?
  • 8 december: Wie heeft je laatst tranen van het lachen bezorgd?
  • 9 december: Wat is je meest recente gulle daad?
  • 10 december: Wat of wie heeft je vandaag verrast?
  • 11 december: Wat zie je op dit moment?

Week 31 in de reeks ‘De vraag van …’, welke het komende jaar elke vrijdag verschijnt. De vragen komen uit het boek Eén vraag per dag uitgegeven bij Deltas.

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties