De vraag van ...
De vraag van ...

De vraag van … #25

Half weg de reeks en het weer is van nazomerdagen verandert in echte herfstdagen. Grijs, nat maar gelukkig nog niet te koud. Van die dagen je ’s avonds niet alleen voor de warmte maar ook voor de gezelligheid de kachel aansteekt. Dagen waarop een warme chocomelk (met slagroom) enorm goed smaken. Al dan niet vergezeld van een pannenkoek. De herfst heeft zo ook zo zijn voordelen, niet? Geniet alvast van “De vraag van …” van deze week.

17 oktober: Wat is je waardevolste eigendom?

Naast het gezin is dat toch wel ons recent aangekocht huisje in het Waasland.

18 oktober: Met welke levende beroemdheid zou je iets willen drinken?

Dat is nu eens een vraag waar ik mijn hoofd niet wil over breken. Vele zullen hier alvast een beroemde zanger of een Hollywood-acteur/actrice kiezen. Maar voor mij hoeft dat allemaal niet. Ik wil gerust een pint gaan drinken met een “simpele” acteur uit Vlaanderen. Of met een zanger(es) uit België of Nederland. Kevin Janssens of Karen Damen bijvoorbeeld.

19 oktober: Wat was je laatste aankoop per creditcard?

Een ritje door de Liefkenshoektunnel van rechter- naar linkeroever van de Schelde. Dit omdat er hopeloos veel file was op de A12 richting Antwerpen. Eigenlijk was het zelfs heel Antwerpen dat stilstond. En dit doordat het nog eens enkele druppels had geregend iets voor de avondspits. Kunnen (durven) ze hier dan echt niet deftig rijden in België?

20 oktober: Op wie reken je?

Ik reken meestal op een rekenmachine (PC of smartphone) 😉 Qua mensen is dat voornamelijk op de vriendin natuurlijk.

21 oktober: Welk nieuw woord heb je onlangs geleerd?

Suikertaks: een taks op frisdranken omdat ze ongezond zijn voor ons. Een naam die niet echt de lading dekt. Maar kom zo zit de politiek in België wel in elkaar.

22 oktober: Welke steden wil je nog bezoeken?

Er zijn nog wel enkele steden die ik wil bezoeken. In mijn lijstje “20 before 40” staan er enkele opgesomd zoals Parijs, Londen, Berlijn, …

23 oktober: Wie is de laatste persoon in je lijst van gemiste telefoontjes?

Dit is een privénummer. Eén of ander callcenter of crimineel? Geen idee want die anonieme telefoontjes neem ik nooit niet op. Is het toch belangrijk hebben ze nog altijd de kans om iets in te spreken op mijn voice-mail. De gemiste oproep daarvoor was van de vriendin op het moment dat ik op het werk aan het rondrijden was en mijn GSM binnen aan het opladen was.

De vragen voor volgende week:

  • 24 oktober: Wat zijn je lievelingsbloemen?
  • 25 oktober: Wat is het eerlijkste dat je vandaag hebt gezegd?
  • 26 oktober: Hoe denk je over je lichaam?
  • 27 oktober: Wat was het laatste ‘gekke’ dat je hebt gedaan?
  • 28 oktober: Welk gerecht kan je beter klaarmaken dan een topchef?
  • 29 oktober: Camping of hotel?
  • 30 oktober: Weet je wanneer je genoeg hebt?

Week 25 in de reeks ‘De vraag van …’, welke het komende jaar elke vrijdag verschijnt. De vragen komen uit het boek Eén vraag per dag uitgegeven bij Deltas.

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties