De vraag van ...
De vraag van ...

De vraag van … #24

De eerste koude is in het kleine Belgenlandje aangekomen. En op zo’n koude dagen kan een goed gesprek al eens een mens opwarmen waardoor je geweldig begint te voelen. Gesprekken over veranderingen die je misschien kan doen tijdens de komende lente en over de reistijd naar het werk. Maar ook gesprekken over de koetjes en kalfjes zijn altijd plezant om te voeren op zo’n herfstdagen waar de temperatuur naar het vriespunt dreigt af te zakken.

10 oktober: Schrijf de naam op van iemand waarmee je onlangs een goed gesprek had.

Claudia. Iemand van bij de douane op het werk waarmee ik af en toe eens leuke en goede gesprekken met heb.

11 oktober: Waardoor voel je je geweldig?

Je geweldig voelen kan verschillende oorzaken hebben. Momenteel voel ik me geweldig omdat we ons eigen huisje hebben. Daar en boven staat mijn favoriete voetbalploeg mooi bovenaan het klassement. Naast deze twee zaken is er ook de enorme vooruitgang van onze dochter. De eerste maand en half op school zijn haar alvast zeer goed bevallen.

12 oktober: Wat wil je volgende lente veranderen aan je huis?

Er zijn wel enkele zaakjes die nog gaan gebeuren in en rond het huis. Een nieuwe ren voor ons kipje, een fietsenkot en extra berging. naast de garage, een nieuwe poort en natuurlijk ook het gras eens goed onderhanden nemen alsook de struiken. We gaan dus goed onze handen uit de mouwen moeten steken komende lente.

13 oktober: Je hebt geen geduld voor …

Eigenlijk een goede vraag. Want ik ben eerlijk gezegd een zeer geduldig persoon. Al maak ik me soms wel eens druk als er iets in het huishouden niet vooruit wil gaan. Al zijn deze keren eigenlijk nog wel op twee handen te tellen.

14 oktober: Welke uitdrukking gebruik je te vaak?

Voilà se

15 oktober: Hoeveel tijd ben je kwijt met het heen en weer reizen naar je werk?

Dit hangt natuurlijk af van de files en het weer. Een dag zoals vandaag met regen, koude en enkele ongevallen heeft me zo’n 1,5 uur gekost om naar huis te komen. Maar dat zijn echt wel uitzonderingen. Meestal is de reistijd van en naar het werk zo’n 40 minuutjes. Rij ik via de toltunnel (Liefkenshoektunnel) dan mag je hier zo’n 10 à 15 minuten aftrekken, maar dit kost me dan wel € 5,00.

16 oktober: Wat stond er vandaag op het programma?

Vandaag is het een werkdag van 6u tot 18u. ‘s Avonds gaan we dan naar dan naar de schoonouders want morgen staat er normaal gezien een dagje houthakken op het programma. Hout voor in ons huisje de houtkachel deze winter te kunnen laten branden.

De vragen voor volgende week:

  • 17 oktober: Wat is je waardevolste eigendom?
  • 18 oktober: Met welke levende beroemdheid zou je iets willen drinken?
  • 19 oktober: Wat was je laatste aankoop per creditcard?
  • 20 oktober: Op wie reken je?
  • 21 oktober: Welk nieuw woord heb je onlangs geleerd?
  • 22 oktober: Welke steden wil je nog bezoeken?
  • 23 oktober: Wie is de laatste persoon in je lijst van gemiste telefoontjes?

Week 24 in de reeks ‘De vraag van …’, welke het komende jaar elke vrijdag verschijnt. De vragen komen uit het boek Eén vraag per dag uitgegeven bij Deltas.

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties