De vraag van ...
De vraag van ...

De vraag van … #14

Terwijl jullie dit lezen is de grote verhuis al goed gevorderd. Er zijn al liters zweet gevloeid, dankzij de zware dozen en het lekker tropische weer. Morgen is het tijd voor de meubels en dan kan het installeren beginnen. Rustig op het gemak zodat het echt naar onze zin is. En indien het weer het toelaat ‘s avonds nog een beetje genieten in onze tuin. We kijken er allemaal al naar uit. Zeker de dochter die staat te springen om in haar BLAUWE kamer te mogen slapen.

1 augustus: Wat is je favoriete gerecht?

Italiaans staat toch wel met stip op nummer 1. Lekker pasta of pizza kan er altijd wel in. Maar ook de iets “specialere” gerechtjes kan ik tegenwoordig wel appreciëren. Naast Italiaans is de goede Belgische keuken uit grootmoeders tijd natuurlijk ook een topper. Stoemp met worst, frikandellenkoek met kriekskes, … je kent dat wel.

2 augustus: Beschrijf de ruimte waarin je op dit moment bent.

Op het werk ben ik vandaag het meest van de tijd. Een immens terrein met duizenden containers en de receptie waarin wij ons HQ hebben heeft een enorme glazenwand waarmee we uitkijken op de Schelde, want soms echt wel prachtige beelden oplevert.

3 augustus: Waar lieg je het vaakst over?

Liegen? Daar doe ik niet echt aan mee, tenzij eentje om best wel. En dan gaat het, ja ik beken schat, vooral of ik het stof al dan niet heb afgedaan. De luiaard in mij doet dit liever niet dan wel, maar af en toe moet het toch worden gedaan. Misschien een goed voornemen in het nieuwe huisje om dit regelmatiger te doen?

4 augustus: Wanneer heb je voor het laatst gevlogen?

Buiten gevlogen heb ik vroeger in mijn jeugd al wel eens meegemaakt. Maar echt gevlogen met vliegtuig of helicopter? Neen, daar heb ik mij de afgelopen 34 jaar nog geen enkele keer aan gewaagd. Het stond wel op de planning voor een citytrip naar Rome, maar die citytrip staat nog steeds op onze to-do lijst. Dus het vliegen zal nog wel even op zich laten wachten, want de citytrip naar Londen is met de Eurostar. Dus als er mensen/PR-bureau’s zich geroepen voelen om mij een luchtdoop cadeau te doen. Ik hou jullie niet tegen 😉

5 augustus: Vandaag heb je …. kapot gemaakt.

Kapot is er niks, tenzij misschien een drinkglas, maar afgebroken hebben we wel vandaag. Er moesten nog enkele kasten uit elkaar gevezen worden en dus heb ik dat vandaag gedaan met mijn papa. En wonder boven wonder. Er is geen bloed gevloeid. Mijn tweede linkerhand is duidelijk handiger aan het worden.

6 augustus: Wat is je favoriete pastagerecht?

We hadden het er reeds over dat mijn favoriete eten Italiaans is dus sluit deze vraag daar perfect bij aan, al moet ik het antwoord eerlijk gezegd schuldig blijven. Er zijn namelijk zoveel verschillende pastagerechten dat het moeilijk kiezen is om er één specifiek favoriet gerecht uit te nemen. Dit hangt ook af van het weer, hoe ik me voel, … Maar toppers zijn toch nog altijd pasta met scampi’s en/of gerookte zalm, een goede bolognese of een echte carbonara. Maar ook cannelloni met verschillende soorten vulling behoort tot mijn favoriete. Het moest zo lekker maar niet zijn, toch?

7 augustus: Als deze dag een dier was, welk dier zou dat dan zijn?

Een koala. Een schattig diertje dat bijna heel de dag hangt/zit/ligt te slapen of rusten. Na zo’n weekje verhuizen kan ik dat wel gebruiken.

Volgende week:

  • 8 augustus: Waaraan geef je momenteel het meeste geld uit?
  • 9 augustus: Schrijf je laatste smsje op
  • 10 augustus: Waar loop je op dit moment voor weg?
  • 11 augustus: Hoeveel stempels staan er op dit moment in je paspoort?
  • 12 augustus: Wat is je voornemen voor morgen?
  • 13 augustus: Wat doe je het liefst op zaterdagmorgen?
  • 14 augustus: Heb je vandaag alles op je takenlijstje uitgevoerd?

Week 14 in de reeks ‘De vraag van …’, welke het komende jaar elke vrijdag verschijnt. De vragen komen uit het boek Eén vraag per dag uitgegeven bij Deltas.

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties