De vraag van ...
De vraag van ...

De vraag van … #13

Volgende week start de grote verhuis. Tientallen dozen en meubels zullen dan de oversteek (of in dit geval de ondersteek) maken van de Schelde. Van rechteroever naar linkeroever. Van het drukke Deurne naar het rustige Vrasene. Een week waar dus ook de computer tijdelijk offline wordt gehaald en we geen TV gaan zien. Een week waarin we dus met andere woorden een kleine digitale detox houden. Vanaf maandagmiddag gaat de desktop onherroepelijk offline en dit als alles goed zit en de techniekers van Proximus doen hun best, tot en met 11 augustus. Via instagr.am en Twitter zal ik jullie wel af en toe op de hoogte houden van het wel en wee bij deze grote verhuis. Tot dan kan je alvast verlekkeren op de antwoorden van de vragen van afgelopen week.

25 juli: Als een kunstenaar je portret mocht schilderen, wie zou je dan kiezen?

Van Gogh of Da Vinci. Beide waren krakken in het geen ze deden. Dus ik veronderstel dat ze van mij ook nog wel iets deftigs zouden kunnen gemaakt hebben.

26 juli: Werk je hard?

Dit is echt afhankelijk van dag tot dag. Sommige dagen begint het werk al om half zes als ik aankom op het werk en dit tot ik terug vertrek. Andere dagen is het pure routine en het “standaard” werk. Maar een dagje “standaard” werk kan mentaal wel zeer vermoeiend zijn. Je moet altijd alert blijven en adequaat reageren op dingen die voorkomen. De tijd dat je in de bewaking kon slapen en op je gemak de krant lezen is voorbij. Al zijn er natuurlijk nog wel enkele posten waarbij dit wel kan, al zijn die niet dik gezaaid.

27 juli: Wat kun je op dit moment ruiken?

Sinds lang is dit nog eens de geur van vers gebakken brood. De broodbakmachine mag zich nog eens opwarmen en ons voorzien van lekker knapperig vers brood. Deze week is het brood met sesamzaadjes. Een mix van Aveve maar wel overheerlijk.

28 juli: Waar kun je op dit moment niet zonder?

Kartonnen dozen, tientallen zelfs. En dit naast de muziek natuurlijk die als achtergrond zo goed als heel de dag op staat. Kartonnen dozen zijn tijdens een verhuis een zeer handige uitvinding om je huishoudgerief in op te bergen. Glazen, documenten, knuffels, … noem maar op. Alles verdwijnt tijdens het verhuizen in kartonnen dozen. Om in het nieuwe huis dan grotendeels terug uit te laden en de rest … dat verstoppen we op zolder.

29 juli: Wat was het laatste uitstapje dat je hebt gemaakt?

Een dagje naar de Antwerpse Zoo vorige week dinsdag. Een uitstapje naar de Belle-époque picknick waarover ik schreef op Ouder Blog. Een leuke plog kon je reeds vinden hier op mijn blog. Nu met de verhuis zijn de uitstapjes wat beperkt maar eind augustus staan er nog enkele leuke op de planning zoals een dagje Planckendael. Onze kleine meid zal haar hartje weer kunnen ophalen, want het is een echte fan van dierenparken.

30 juli: Vandaag was bijzonder omdat …

90% van ons gerief reeds is ingepakt. Buiten de dagdagelijkse spullen, die dit weekend de weg zullen vinden naar valies en kartonnen doos, is alles ingepakt of staat het klaar om te verhuizen.

31 juli: Was je vandaag een muurbloempje of een sociale vlinder?

Iets tussen de twee. Vanmorgen naar de winkel geweest en daar wat sociaal gedaan. Ook nog een sociale babbel met mijn papa gehad ivm de verhuis die er aankomt om dan vanmiddag lekker asociaal te doen en met de dochter binnen te blijven. Zo kon zij een beetje slapen en ik nog een beetje uitruimen en blogberichtjes schrijven.

Volgende week:

  • 1 augustus: Wat is je favoriete gerecht?
  • 2 augustus: Beschrijf de ruimte waarin je op dit moment bent.
  • 3 augustus: Waar lieg je het vaakst over?
  • 4 augustus: Wanneer heb je voor het laatst gevlogen?
  • 5 augustus: Vandaag heb je …. kapot gemaakt.
  • 6 augustus: Wat is je favoriete pastagerecht?
  • 7 augustus: Als deze dag een dier was, welk dier zou dat dan zijn?

Week 13 in de reeks ‘De vraag van …’, welke het komende jaar elke vrijdag verschijnt. De vragen komen uit het boek Eén vraag per dag uitgegeven bij Deltas.

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties