De vraag van ...
De vraag van ...

De vraag van … #12

Kartonnen dozen overal in de slaapkamer en de logeer kamer. Kasten die leeg zijn. Een bureau die nog geheimen prijs geeft. Dit moet wel de periode zijn dat we inpakken voor de grote verhuis naar het Waasland. Deze week ook nog wat data vastgelegd met mijn ouders om te helpen met de schoonmaak en het eerste deel van de verhuis. Gezocht (en gevonden) naar een aanhangwagen om enkele grote stukken te verhuizen en de beslissing over welke diepvries, ijskast en vaatwasmachine we gaan aanschaffen. Het aftellen is nu echt wel begonnen met op de achtergrond de livestream van Tomorrowland 2015. De vraag van de komende dagen en weken zal regelmatig zijn …”Past alles wel in het huisje?” We zien wel als het zover is en tot die tijd is het nadenken over de antwoorden op “De vraag van …”

18 juli: Wat zijn de ingrediënten voor een perfecte dag?

De ingrediënten voor een perfecte dag verschillen regelmatig. Dat hangt af van het weer, de gemoedstoestand en dergelijke. Maar laten we algemeen aannemen dat de perfecte dag er eentje is met het gezinnetje. Een lente- of zomerzon met temperaturen tussen de 20 en 25 graden en een fris briesje. Iets lekkers om te drinken en plaats voor de dochter om te spelen of om samen iets te ontdekken.

19 juli: Wat moet je eindelijk eens weggooien?

Tijdens de verhuis toch eens werk gemaakt om enkele oude kleren naar de container te brengen. O.a. een oude bomberjack van tijdens mijn jeugd. Eentje van Jumper Records om precies te zijn. Ik wou hem eerlijk gezegd bijhouden maar de vriendin heeft me toch nog kunnen overtuigen om hem weg te doen. En eigenlijk is dat wel geen slecht idee, een beetje van je jeugd wegdoen (materialistisch) om met leuke en minder leuke herinneringen in je gedachten te blijven zitten. Want je kan niet eeuwig dingen blijven sparen die je toch nooit niet meer bovenhaalt, bekijkt of aandoet. De vraag om iets weg te gooien of te behouden zal dan ook de komende dagen nog veel worden gesteld.

20 juli: Welke kleur hebben je sokken vandaag?

Zwart zoals 99% van mijn sokken trouwens. Dat ik merendeels donkere sokken draag komt door het werk. Daar is dat namelijk verplicht. Ik heb wel enkele paar die een andere kleur hebben maar witte sokken? Neen dat zal ik zeker niet aan doen. En al zeker niet in de combinatie met sandalen en een drie-kwart broek. Jani Kazaltzis mag trots op mij zijn.

21 juli: Wie was de laatste die je boos maakte?

Echt boos? Dan moet ik jullie het antwoord schuldig blijven. Ik kan me soms wel eens druk maken in het gedrag van mijn coördinator op het werk of de dochter. Ook idiote uitspraken van sommige mensen (incl politiekers) kunnen mij soms wel eens doen “vloeken” maar echt boos wordt ik maar zelden. Misschien wel een positieve eigenschap, niet?

22 juli: Naar wie ga je voor goede ideeën?

Meestal bespreek ik ideeën met de vriendin. Maar er zijn ook online vriendin waarmee ik soms ideeën uitwissel om ze dan al dan niet tot uitvoering te brengen. Hangt echt af van het soort idee waar ik op dat moment mee zit in mijn hoofd. Daarnaast zijn er ook nog ideeën die ik zelf in mijn hoofd probeer te verwerken om ze al dan niet snel in de ijskast/diepvries te doen belanden.

23 juli: Wat was het laatste dat je hebt gebakken?

Qua taarten en brood zal het een volkorenbroodje zijn geweest zo’n 1,5 à 2 maand geleden. Op gebied van vlees was dit het gehakt voor de spaghettisaus van afgelopen woensdagavond om de tomatensaus op te werken in onze voorraadkast. Niets speciaals dus momenteel, maar in het nieuwe huisje zal ik zeker terug aan het bakken slaan van brood en gebak. Want een versgebakken broodje kan je huis toch ooooh zo lekker doen ruiken.

24 juli: Wat ligt er in je koelkast?

Met de nakende verhuis begin augustus is onze ijskast al vrij leeg eerlijk gezegd. Er staan nog wat potjes saus in, augurken en wat chocomousse. Daarnaast nog enkele flessen drank zoals ijsthee, wijn, jenever en passoa. Ook enkele verpakkingen melk vullen de ijskast momenteel op omdat ze met de warmte in de zomer anders veel te rap “zuur” is.

Volgende week:

  • 25 juli: Als een kunstenaar je portret mocht schilderen, wie zou je dan kiezen?
  • 26 juli: Werk je hard?
  • 27 juli: Wat kun je op dit moment ruiken?
  • 28 juli: Waar kun je op dit moment niet zonder?
  • 29 juli: Wat was het laatste uitstapje dat je hebt gemaakt?
  • 30 juli: Vandaag was bijzonder omdat …
  • 31 juli: Was je vandaag een muurbloempje of een sociale vlinder?

Week 12 in de reeks ‘De vraag van …’, welke het komende jaar elke vrijdag verschijnt. De vragen komen uit het boek Eén vraag per dag uitgegeven bij Deltas.

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties