De vraag van ...
De vraag van ...

De vraag van … #10

Nog een kleine maand en we zijn echt aan het verhuizen. In de aanloop van deze grote verhuis naar ons eigen stekje is het natuurlijk volop inpakken. Bij al dat inpakken verschiet je pas hoeveel zaken een mens in zijn (hier nog jonge) leven verzameld. Echt enorm veel dus en maken we van de gelegenheid gebruik om een beetje grote kuis te houden. Maar buiten het inpakken moet er ook nog wat gewerkt worden en natuurlijk ook vraagjes beantwoord worden. Ondertussen zitten we aan zowat 1/5 van alle vragen. Nog een heleboel te gaan met andere woorden. Let’s go …

4 juli: …. is grappig.

William Boeva is grappig. Al zullen hier ook wel verschillende meningen over bestaan. Maar ik vind hem alvast grappig. Ondanks (of is het dankzij) zijn gestalte zorgt William Boeva voor een humor waarmee heel wat mensen kunnen lachen. Hij is groots in wat hij doet en zorgt steeds voor gevatte opmerkingen en leuke stand-up shows. Ik kijk alvast uit naar zijn avondvullende show Megalomaan. De eerste show van hem die we live gaan zien en dit in het CC van onze nieuwe woonplaats.

5 juli: Wat is je motto?

Waarschijnlijk het motto van vele mensen “Carpe Diem” oftewel “Pluk de dag”. Geniet gewoon van alle momenten in je leven. Ook al gaat het door tegenslagen soms wat moeilijker om te genieten. Kies dan die kleine ogenblikjes uit waarvan je denkt “oooh, dat is toch wel plezant”.

6 juli: Wie is je beste vriend?

Moeilijke vraag vind ik. Een echte beste vriend heb ik zo niet. Heb wel een paar mensen waar ik altijd terecht kan als ik met iets zit. Je hoeft deze mensen daarom niet elke dag te zien of te horen. Maar je weet gewoon dat ze er gaan zijn als je met iets zit. En dat is voor mij toch één van de belangrijkste vereiste voor een goede vriend.

7 juli: Wat is het volgende boek dat je wilt lezen?

Ik twijfel momenteel nog tussen twee boeken. Langs de ene kant wil ik eindelijk eens beginnen aan de biografie van Steve Jobs. Langs de andere kant wil ik weer een voetbalboek (Rotterdam Hooligan) lezen. Toch maar eerst zorgen dat mijn huidig boek (Onthullingen van een politiecommissaris) uitraakt gelezen.

8 juli: Wat wil je niet verliezen?

Er zijn een paar  dingen die ik niet wil verliezen. Natuurlijk ons pas aangekochte huisje. Maar het allerbelangrijkste dat ik niet wil verliezen is de gedachten aan mijn grootmoeder. Dat was zo’n super madam en ik ben er ook deels door opgevoed. De fijne tripjes naar het Boudewijnpark tijdens de vakanties aan zee, de ijsjes toen ze me kwam halen van de lagere school, … zoveel mooie momenten die voor altijd in mijn hart en gedachten zullen blijven.

9 juli: Vandaag was heerlijk omdat ….

Het een zalig weertje was om te werken. Een zomerzonnetje en een fris briesje. Ideaal om patrouillerondes te doen. Ook interventies zijn dan veel aangenamer dan dat het stortregent of een hittegolf is. Maar ja in België is het altijd afwachten wat weer het gaat zijn, toch?

10 juli: Wanneer heb je je ouders voor het laatst gesproken?

Gisterenavond. Ze zijn net terug van een vakantie van twee maanden naar Portugal en dus stond er een etentje op het programma. Wat vertellen over hun vakantie, over de aankoop van hun huisje (dit gebeurde toen ze in Portugal zaten) en over koetjes en kalfjes. Een aangenaam avondje waar het snel bijna middernacht was zonder het te beseffen.

Volgende week

  • 11 juli: Als je een persoon uit een boek zou zijn, wie zou dat dan zijn?
  • 12 juli: ….. is perfect
  • 13 juli: Waar ben je sentimenteel over?
  • 14 juli: Heb je een geheim? Meer dan één?
  • 15 juli: Welk filmeinde wil je zelf meemaken?
  • 16 juli: Doet iets pijn vandaag?
  • 17 juli: In welk land zou je graag willen wonen?

Week 10 in de reeks ‘De vraag van …’, welke het komende jaar elke vrijdag verschijnt. De vragen komen uit het boek Eén vraag per dag uitgegeven bij Deltas.

Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties