Reizen
De wijde wereld in

De populairste reisbestemmingen van 2017

Elk jaar verschuift de populariteit van reisbestemmingen een beetje. Dat heeft te maken met zaken als politieke ontwikkelingen, de impact van succesvolle films en series, de start van unieke evenementen of simpelweg het prijspeil. We presenteren vijf huidige reistrends.

Eind 2016 werd al duidelijk dat Canada dit jaar meer bezoekers uit Nederland zou mogen verwelkomen. De banden tussen Nederland en de noorderburen van de VS zijn al decennia erg warm, met name natuurlijk door de rol die Canada speelde bij de bevrijding van Nederland in 1945. Wat  het grote en gevarieerde land in 2017 extra aantrekkelijk maakt, is dat het 150-jarig bestaan wordt gevierd.

Een van de manieren waarop het jubileum wordt gevierd, is dat toegang tot de befaamde nationale parken dit jaar gratis is. Daarnaast zijn er diverse evenementen, maar als je liever de rust van de natuur opzoekt, dan wachten onder meer Spirit Island in Maligne Lake en Moraine Lake op je. Canada barst van de magnifieke, uitgestrekte bergketens, meren en andere ongerepte natuur.

Canada is door de reisgids Lonely Planet uitgeroepen tot beste bestemming van 2017. Ook voor kampeerders en sportieve reizigers is Canada een topkeus, al doet nummer twee Colombia er weinig voor onder. Wielrennen en skeeleren zijn vrij grote sporten in dit Zuid-Amerikaanse land (de Colombiaan Nairo Quintana is bij bookmaker Betway een van de favorieten voor de Tour de France) en de duizenden kilometers aan pittoresk slingerende wegen nodigen je uit om ook zelf op de fiets of in de skates te stappen. Het land krijgt dit jaar hoog bezoek, want voor het eerst sinds 30 jaar komt er een bezoek van de Paus.

Ijsland

IjslandWe verlaten de lijst van Lonely Planet en richten de blik op duurzaam reizen. De Verenigde Naties heeft 2017 uitgeroepen tot internationaal jaar voor duurzaam toerisme, oftewel toerisme dat een zo klein mogelijke impact heeft op het milieu. De Noordpoolcirkel is een van de zwaarst getroffen gebieden ter wereld. Het is natuurlijk enorm fascinerend om walvissen te bekijken rondom IJsland, maar dan moet je niet met een ouderwetse, diesel-stokende stinkboot aan komen zetten. Gelukkig is er ook in dit deel van Europa ecotoerisme ontstaan. Zo biedt de IJslandse reder North Sailing een trip aan in eikenhouten vissersboten met elektrische aandrijving.

Portland heeft een reputatie als groenste stad van de Verenigde Staten. Duizenden boerderijen aldaar hebben zich aangesloten bij de Rural Tourism Studio. Ook zijn er trajecten ontwikkeld voor elektrische huurauto’s, te weten door Willamette Wine Country, Zuid-Oregon, de kuststreek, Mt. Hood en Columbia River Gorge.

Natuurlijk heeft ook National Geographic vorig jaar reistips gegeven voor 2017. In de categorie natuur staat Haiti (VS) bovenaan, qua stedentrips verwacht het magazine dit jaar erg veel van Marrakech (Marokko) en in cultureel opzicht gaat er dit jaar weinig boven Malta. Dat kleine eiland, tussen Italie en Afrika ingeklemd, bevat drie objecten die op de Werelderfgoedlijst staan.

En hoe populair is ons eigen land als bestemming? Bureau NBTC verwacht dat het aantal buitenlandse toeristen in 2017 met drie procent toeneemt, naar 16,2 miljoen. Ruim een kwart komt uit Duitsland.

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties