lente 2016
9120 Creatief Waasland

De lente staat voor de deur en dan …

Je merkt het al ‘s morgens als je opstaat. De zon komt vroeger op en ‘s avond is het ook langer licht. Ook beginnen stilaan de eerste bloemen te bloeien. Duidelijk dat de lente alweer in aantocht is. De tijd waarin er hier ten huize Herrie ook weer in de tuin zal moeten gewerkt worden. Na jaren op een appartement gewoond te hebben is het vooral een kwestie van de Bartel Van Riet in mij naar boven te halen. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Om Bartel Van Riet, de natte droom van vele vrouwen, te evenaren ga ik toch nog heel wat aan mijn figuur moeten doen. Maar daarnaast en het belangrijkste voor in de tuin, heel wat moeten bijleren over de bloemetjes en de bijtjes. Wanneer moet ik bv de hagen snoeien, wanneer het gras verticuteren, wanneer bloeien bepaalde bloemen, … Heel wat dus om de tuin mooi te krijgen en vooral houden.

Ideetjes

Momenteel bestaat de tuin nog voornamelijk uit een deel terras, welke ook nog heraangelegd wordt dit jaar, en gras. In het midden van het grasveld staat dan een notenboom die tijdens de zomer voor de nodige schaduw zorgt en tijdens de herfst voor nootjes. Er zijn dus geen bloemen te vinden momenteel in onze tuin. Ondanks dat ik geen groene vingers heb vind ik dit wel spijtig. Om deze lente nog een mooi bloemenveld te creëren zijn we te laat, maar voor de zomer en het najaar moet het ons toch lukken om een mooi hoekje te hebben met bloemetjes. Misschien is het dan ook wel handig om in de buurt van het kippenhok een insectenhotel te zetten zodat de bloemetjes bevrucht kunnen worden. De ideetjes om de tuin aan te pakken zijn er, nu nog die twee linker handen van mij om toveren naar een paar met groene vingers.

Kindvriendelijke tuin

Naast een tuin met de nodige bloemen, is het ook de bedoeling dat hij kindvriendelijk wordt. Zeker nu de dochter het kleutertijdperk is ingestapt is het voor haar plezanter om op mooie lente-zomer-najaarsdagen in de tuin te kunnen spelen. Een speelhuisje met glijbaan, een trampoline en een zandbak, … allemaal leuke dingen om in een kindvriendelijke tuin te zetten. In mijn gedachten zie ik het zelfs al voor mij. Een leuk speelhuis achteraan in de tuin met daarin verweven het kippenhoek. Een trap om naar het huisje te kunnen gaan en dan natuurlijk nog een glijbaan om snel terug naar beneden te kunnen komen. Zoiets als op onderstaande foto maar dan met het kippenhok er onder. Ik ben er zeker van dat de dochter dat fantastisch zou vinden, maar ik vrees dat het enkel bij dromen zal blijven.

Kindvriendelijke tuin gevonden op http://hetrullen.nl/
Kindvriendelijke tuin gevonden op http://hetrullen.nl/

Vraag: Wat is jullie ideale (kindvriendelijke) tuin?

Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties