Allerlei

Crowdfunding: een nieuwe trend?

Crowdfunding, wat letterlijk ‘financiering door de menigte’ betekent, is een collectieve financieringswijze waarbij meerdere investeerders een specifiek privéproject kunnen financieren of ondersteunen. En door de crisis lijkt deze vorm van financiering wel eens een nieuwe trend te gaan worden. Zo kon een paar jaar geleden Veerle Baetens voor haar project Dallas genoeg middelen samen krijgen voor haar cd uit te brengen. Zij deed dit via AKA Starter een onderdeel van het platenlabel AKA Music.

Crowdfunding is dan ook het ideale middel om het grote publiek de mogelijkheid te bieden een idee of project dat hen aanstaat, financieel te ondersteunen. Via dergelijk initiatief hopen ook enkele Belgische topsporters genoeg middelen bijeen te krijgen om de race naar Sochi te kunnen betalen. Zo zijn schaatser Bart Swings en het vrouwelijke bobslee team “the Belgian Bullets” via crowfunding op zoek naar financiën.

Zowel Bart Swings als “the Belgian Bullets” krijgen steun van het BOIC en Bloso maar dit is niet voldoende om alle kosten te dekken. En het vinden van sponsors in tijden van crisis is duidelijk niet altijd even evident voor de “minder bekende” sporten in België. Hopelijk kunnen ze via de weg van crowdfunding hun dromen waar maken. Mijn steun hebben ze alvast.

Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
23 augustus 2013 08:25

[…] zaak en daarom deze crowdfunding. Ze kunnen elke steun gebruiken, dus ook wintersporters.be en herrie.be plaatste reeds blogposts […]