Firenze
De wijde wereld in Things 2 do

Citytrips: een to-do de komende jaren

Citytrips, wie heeft dit nog niet gedaan? Populaire bestemming als Parijs, Barcelona, Rome, … zullen op de meeste hun lijstje wel zijn afgevinkt. Doch niet zo bij ons. We gaan wel een graag op reis, daar niet van. Maar tot op heden is het er nog nooit echt van gekomen om op citytrip te gaan. Ondanks dat er nog steeds een cadeau klaar ligt om op citytrip naar Rome te gaan. En toch, een echte citytrip is er nog niet van gekomen. Waarom niet? Daar zijn verschillende redenen voor.

Waarom geen “echte” citytrip?

Waarom we nog geen echte citytrip hebben gedaan. Dat heeft verschillende redenen. Eerst en vooral de tijd die de afgelopen jaren wat ontbrak. Ook het klein beetje vliegangst dat we beide hebben houdt ons wat tegen om een citytrip te maken. Nog een reden, die nu toch al wat achterhaald is, was de hoge kostprijs voor citytrips. Voor de prijs van een korte trip gingen wij de afgelopen jaren altijd ruim twee weken op vakantie in half-pension. Dit argument is mede door de lagere vliegtuigtickets al grotendeels onder de mat geveegd. Ook een enorme schat aan informatie (bv Travelmagic) voor goedkope(re) verblijven zal ons de komende jaren wel eens meer op citytrips doen gaan, al dan niet met de dochter.

Bezochte steden

Ondanks dat we nog geen “echte” citytrip hebben gemaakt, hebben we toch al enkele citytrip-steden bezocht tijdens onze vakanties. Ikzelf bezocht vroeger al Parijs, Lille (beide met school) en Manchester (voetbaltrip met de bus). Stephanie had Praag en Amsterdam (met school) al op haar lijstje staan. Leuke steden maar toch al enige tijd geleden. Tijdens onze reizen de afgelopen jaren bezochten we samen ook al enkele prachtige steden zoals Firenze, Verona (2x), Brescia en Avignon. Misschien niet echt de droombestemming voor de citytrippers onder ons. Maar wel steden met een rijke geschiedenis en prachtige gebouwen. Naast die steden bezochten we op onze reizen ook nog vele prachtige dorpjes in zowel Frankrijk (Bretagne en de Provence) als in Italië (Gardameer (2x) en Toscane).

Citytrips 2 do

De komende jaren gaan we toch eens proberen enkele citytrips te doen (met en/of zonder dochter). Ons verlanglijstje begint stilletjes te groeien. Een overzichtje van de steden die we nog graag zouden bezoeken willen we dan ook gerust met jullie delen. Een bezoekje aan deze steden doen we niet zomaar. We hebben bepaalde redenen om de steden in onze to-do list te bezoeken. Natuurlijk is een citytrip ook niets zonder een (goede) voorbereiding. Daarom zijn tips voor deze steden zijn dan ook altijd welkom. Goedkope en goede hotelletjes, waar je lekker kan eten, welke plaatsen moet je zeker bezichtigen, … noem maar op. Natuurlijk staan wij open om andere steden te ontdekken in een citytrip of tijdens onze gewone vakanties. Wat zijn jullie must-visits?

  • Rome: nog een kerstcadeautje maar door tijdsgebrek er nog niet van gekomen. We houden van Italië en dan kan een bezoekje aan Rome zeker niet ontbreken.
  • Parijs: een stad die je zeker één keer in je leven moet bezocht hebben. Romantiek, de Eiffeltoren, Montmartre, … Parijs spreekt toch nog altijd tot de verbeelding.
  • Göteborg: ik heb familie wonen in Zweden dus een citytrip met combinatie van familiebezoekje. Göteborg is een moderne stad maar toch met een zeer rijke geschiedenis.
  • Londen: Christmas-shopping in Londen zou Stephanie graag eens doen. Maar Londen is meer dan dat, dus een bezoekje hoeft niet perse tijdens de kerstperiode te zijn.
  • Berlijn: Ontdekt tijdens enkele reportages in Vlaanderen Vakantieland en onlangs in VAB-magazine door Toni De Coninck. Lijkt me een fijne stad door zijn diversiteit.
  • Barcelona: La Sagrada Familia, Park Guëll, La Rambla, … verschillende redenen om deze havenstad in Catalonië te bezoeken.
  • Wenen: Een prachtige cultuurstad, gewoon daarom.

Geen super uitgebreide lijst maar toch al goed voor enkele jaartjes. Momenteel staan Berlijn en Götenborg wel bovenaan het verlanglijstje. Maar we zijn met twee om te beslissen. En wie weet hebben jullie wel de ultieme tip die ons beide doet watertanden.


Uitgelichte afbeelding: Santa Maria del Fiore, ook bekend als Duomo in Firenze (Daryan Shamkhali op Unsplash)

Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
21 februari 2017 11:35

[…] ook wel goed doen. Toch zijn er nog twee bestemmingen die ik zeker wil doen, buiten de gekende citytrips. Zo willen we zeker nog een rondrit door Zweden maken met een mobilhome en van de gelegenheid […]