Avondje uit

You can’t restart life!

Ook dit jaar zetten de Responsible Young Drivers (RYD) zich weer in om “dronken” feestvierders veilig naar hun bestemming te brengen. De nieuwjaarsactie van Responsible Young Drivers is een noodoplossing. Deze actie vindt dan ook maar éénmaal per jaar plaats. Met dit initiatief willen de RYD de bevolking de kans geven het jaar veilig in te zetten. De vrijwilligers stellen, aan de personen die dit wensen, voor om hen veilig thuis te brengen met hun eigen voertuig. Het is dus geen taxiservice die men op voorhand kan contacteren, maar een noodoplossing voor mensen die toch dat ene glaasje te veel hebben genuttigd om nog veilig naar huis te rijden.

Buiten deze actie voeren de RYD heel het jaar door campagne. Zo staan ze regelmatig aan discotheken met een alcoholtester, geven ze lezingen op scholen, enz. Met deze sensibiliseringsacties proberen ze jonge bestuurders er op te wijzen wat de gevaren zijn van rijden onder invloed.

Zo tonen ze in onderstaand filmpje duidelijk aan wat alcohol doet met je reactievermogen. Ze schakelde een expert in het spelletje Grand Turismo in en lieten hem het spel spelen in nuchtere en in beschonken toestand. Het verschil is hallucinant. Het is dus duidelijk dat drinken en rijden niet hand in hand gaan. “You can’t restart life” is dan ook een duidelijke boodschap.

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties