#boostyourpositivity
Projecten

#boostyourpositivity: Mijn ochtendrituelen

Vandaag zijn vrouwen actiever dan ooit tevoren. Het managen van hun gezinsleven combineren ze succesvol met een actieve job, sporten of diverse andere hobby’s en uitstapjes met vrienden of familie. Dan klinken deze vragen je misschien wel bekend in de oren: “Hoe combineer ik nu een druk werkschema met een kwalitatief gezinsleven?” en “Hoe houd ik nog tijd over voor mezelf?”. Op deze vragen wil #Activia samen met Kelly en Lies je helpen een antwoord te vinden. Hoe? Met concrete tips & tricks om zo meer ‘me-time’  te creëren op een positieve en creatieve manier.

Dit valt te lezen op de website van #boostyourpositivity. Maar naast vrouwen die een succesvolle carrière uitbouwen, zijn er vandaag de dag ook veel mannen die een handje helpen in het huishouden, naast hun hobby’s en sport. Daarom koos ik ook deze keer om mee te doen met de #boostyourpositivity campagne. Want ook mannen kunnen tips & tricks gebruiken om het gezinsleven te combineren met een professionele carrière en hobby’s. Ook wij willen af en toe eens een beetje ‘me-time’ zonder daar scheef bekeken te worden door de vrouwen of door antwoorden te krijgen zoals “jullie hebben toch al genoeg ‘me-time'”. Neen, de moderne man is iemand die zijn mannelijkheid niet wil verliezen maar tevens ook zijn wederhelft wil helpen/steunen in het managen van het huishouden.

Ochtendritueel: werkdagen vs vrije dagen

Ochtendrituelen wisselen hier nogal af ten huize Herrie. Dit heeft veel te maken met het wisselende werkschema dat ik heb met mijn job. Met shiften van 12u/dag werk ik ongeveer zo’n 14 dagen per maand. Hierdoor ben ik dus ook zeer veel thuis en help ik dan ook redelijk in het huishouden, wat niet meer dan normaal is. Maar door het werk in shiften zien de ochtendrituelen er op werkdagen volledig anders uit dan op dagen dat ik vrij heb.

Werkdagen

Op werkdagen (meestal 6-18) loopt mijn wekker af om 4u20. Perfect om nog één keer te snoozen en toch nog tijd hebben om me klaar te maken en op tijd naar het werk te vertrekken. Toch sta ik meestal al op, op het uur dat de wekker voor het eerst van zich laat horen. Met de smartphone in de hand probeer ik zo stil mogelijk naar beneden te wandelen richting de badkamer. Een toiletbezoekje en wasbeurt later is het tijd om mij in mijn uniform te hijsen. Daarna zorg ik dat de ontbijttafel klaar staat voor de andere huisgenoten en maak ik de brooddoos voor de dochter. Als dit allemaal in orde is smeer ik mijn boterhammen en is het tijd om te vertrekken naar het werk. Ik probeer om 4u50 zeker te vertrekken en een kleine 40 minuten later sta ik dan op mijn werkpost. Waar het laatste deel van het ochtendritueel plaatsvind namelijk het drinken van een tasje koffie tijdens de briefing. Tijd voor een echt ontbijt is er meestal niet, al probeer ik de laatste tijd toch ‘s morgens nog een boterham met choco of speculaaspasta te eten op het werk.

Vrije dagen

Vrije dagen zien er helemaal anders uit qua ochtendritueel dan dagen waarop ik moet werken. Eerst en vooral het tijdstip waarop de wekker afloopt. Doordeweeks is dit meestal 7u met twee keer snoozen. In het weekend of op dagen waarop Stephanie niet moet werken zetten we meestal geen wekker en genieten we er toch van om een paar uur extra te slapen. Ook Yentl is meestal pas wakker op die dagen rond 9 à 10u. Een zaligheid toch wel zo’n dochter in huis.

Op werkdagen van de vriendin staan we dus meestal op rond kwart na zeven. Terwijl Stephanie zichzelf en de dochter klaarmaakt boven (het gemak van twee badkamers) ben ik beneden al volop in de weer. Boterhammen smeren, ontbijttafel zetten, boekentas van de dochter maken, … Daarna ontbijten we met zijn drietjes samen. Meestal ontbijtgranen of boterhammen. Heel af en toe eens versgebakken chocoladekoeken of croissants. Terwijl Stephanie Yentl verder klaarmaakt zorg ik er nog voor dat de auto uit de garage wordt gereden en voor de voordeur komt te staan.  Zo kunnen ze omstreeks 8u makkelijk instappen en vertrekken naar werk en school.

Als de vriendin en dochter dan vertrokken zijn naar respectievelijk het werk en school, schenk ik mij een tasje koffie in en kijk ik nog één van de opgenomen programma’s of een aflevering op Netflix. Zo kan ik toch nog dingen zien, die anders toch niet bekeken worden. Meestal begint de rest van de dag dan rond half tien met de huishoudelijke taken. Zo creëer ik toch op niet werkdagen een uurtje ‘me-time’.


Dit is de eerste van vier blogposts in de #boostyourpositivity challenge. Wil je meer te weten komen over #boostyourpositivity dan kan dit HIER!

Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Liese
12 oktober 2015 20:23

Leuk dat je mee opstaat op je vrije dag! Wat doe je wel van werk? Of is dat prive?

Liese
Antwoord aan  Jeroen
12 oktober 2015 21:16

Brr sounds creepy