#boostyourpositivity
Projecten

#boostyourpositivity: kindergeluk

De laatste blogpost in deze #boostyourpositivity reeks gaat over kinderen. Momenteel loopt er ten huize Herrie nog steeds één klein kleutertje van drie jaar rond. Dat rondlopen mag je gerust letterlijk nemen want het is één brok energie, die dochter van ons. Naast die brok energie is het ook een spraakwaterval. Een driejarige kleuter in huis zorgt altijd wel voor leven in de brouwerij.

Kindergeluk vs planningszorgen

Een (eerste) zwangerschap zorgt, naast een enorme geluksboost, ook voor een heel grote verandering in het leven van toekomstige ouders. Er moet veel gepland worden, papierwerk in orde gebracht worden, opvang gezocht worden, … Een heleboel dingen waar je soms je hoofd over breekt. En dat niet enkel voor de geboorte. Ook als je lang verwachte kindje dan voor het eerst in je armen heeft gelegen, dien je als ouders heel veel te plannen. De eerste jaren valt dit nog redelijk mee, ondervonden we. Maar eens ze naar school gaan, die kleine deugnieten, dan komt er nog meer bij kijken.

’s Morgens zorgen dat ze op tijd klaar zijn om naar school te gaan en zorgen dat ze eten en drinken mee hebben. Voor ’s avonds eventueel naschoolse opvang voorzien en zorgen dat ze gegeten hebben en terug op tijd in hun bed zitten. Dan hebben we het zelfs nog niet gehad over de schoolvakanties. Ook hier heb je opvang nodig. Sommige ouders hebben veel verlof op hun werk waardoor ze tijdens schoolvakanties soms voor hun kindjes kunnen zorgen. Maar de meeste hebben maar een goede vier weken waardoor er creatief moet gewerkt om de schoolvakanties qua opvang te overbruggen. Veel zorgen dus soms aan ouders hun hoofd.

Toch wegen die zorgen totaal niet op tegen de liefde die je grotendeels van de tijd ontvang van je kindjes. Een spontane knuffel tijdens het spelen, een spontaan zoentje als je naar school brengt of komt ophalen, … Kleine dingen die je een enorme “positivity boost” geven. Kleine dingen waar je echt kan van genieten als ouders. Al is het maar dat ze een tekening meebrengen van school of de naschoolse opvang die ze zelf gekleurd of gemaakt hebben. Of een klein kunstwerkje op vader- en moederdag. Maar ook gewoon het zien genieten van je kindjes als ze volop binnen of buiten spelen.

Natuurlijk ben je als ouders af en toe eens boos op je kindjes, als ze (weer) eens niet luisteren. Maar zo’n dingen zijn rap vergeten als je ze enkele momenten later weer ziet genieten van kleine dingen. Kindjes geven je dan ook veel meer geluk dan dat ze je miserie bezorgen. En miserie is het eigenlijk helemaal niet, het zijn slechts ongemakken in de grote gelukscirkel die je kindjes toch meestal zijn.


Dit is de vierde van vier blogposts in de #boostyourpositivity challenge. Wil je meer te weten komen over #boostyourpositivity dan kan dit HIER

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties