Projecten

#boostyourpositivity: Energy & Positivity

Week twee van #boostyourpositivity en deze week mocht Lies het thema (Energy & Positivity) invullen. Met “Energy & Positivity” is het direct een thema waarrond je enorm veel kan bouwen. Haal je nu energie uit het positieve of krijg je iets positiefs vanuit je eigen energie of die van andere? Het zal voor iedereen wel anders zijn. Maar het zijn twee dingen die toch wel complementair zijn. Het is een wisselwerking van de twee, vind ik. Een positieve energie met andere woorden. Ideaal om je positiviteit een boost te geven.

Wat eten we vandaag?

Of beter gezegd. Wat schaft de pot deze week? Het was een beetje improviseren en schuiven met de menu deze week. Maandag waren de vriendin en de dochter namelijk geveld door de buikgriep. Hierdoor was er van eten bij beide niet echt spraken. De geplande vis met rijst werd dan maar verschoven naar dinsdag en ik maakte voor mij, met hulp van Mama Miracoli, een spaghetti carbonara. Snel, makkelijk en nog eens lekker ook.

Dus dinsdag vis met rijst, maar dat was dan zonder de verdomde buikgriep gerekend. Het eten werd wel gemaakt, maar de eetlust bij beide dames was nog niet optimaal. Maar ook ik was ondertussen geveld. Niet zo erg als bij de vriendin en dochter, maar toch, eten dat lukte niet.

Op woensdag was het dan Tortilla met kip, sla en fetakaas. Met een eetlust die al wat beter was dan de voorbije dagen werd dit toch al gesmaakt. Alleen de dochter wou nog liever een gewone boterham dan iets warms. Hopelijk zal de “petattenstoemp” van vandaag ook gesmaakt worden door de dochter. Stoemp met exotische kip en erwtjes en worteltjes. De menu voor komend weekend ligt nog niet vast, al zullen er zondag wel frietjes zijn.

Hier word ik blij van

Er zijn verschillende dingen waar ik blij van wordt. Een overwinning van mijn favoriete voetbalploeg (nog al weinig dit seizoen), goede muziek op de radio, een verrassing van dochter en/of vriendin voor mij, … Gewoon de kleine dingen des levens zeg maar. Wat niet wil zeggen dat ik niet blij kan zijn met de winst van een superpot bij de Lotto of Euromillions natuurlijk. Al is die kans meestal zeer klein.

My guilty pleasure

Guilty Pleasures, wie heeft dat niet? Vrouwen en chocolade en/of ijs. Mannen met gadgets en/of mooie auto’s. Het zijn misschien wel clichés maar in vele gevallen herbergen ze toch een beetje waarheid. Ook ik heb mijn guilty pleasures. Een paar boterhammen met ontbijtspek (waarbij je dan de boterham wat in de pan legt om het spekvet op te nemen), pizza en een fris biertje (liefst blond). Dat zijn toch wel mijn persoonlijke dingen waarvan ik kan genieten. Misschien niet meteen de dingen die goed zijn voor de lijn. Maar is dat niet meestal het geval bij zo’n guilty pleasure?

Mijn favoriete muziek

Zoals je vorige week reeds kon lezen is muziek één van de belangrijke zaken in mijn leven. Ik heb een uitgebreide muzieksmaak die gaat van (moderne) klassieke muziek tot hardcore en zelfs metal. Maar het meeste van de tijd, als ik niet naar kindermuziek met de dochter ben aan het luisteren, staat hier, naast de radio op MNM, meestal EDM of hardstyle op. Het mag er dus stevig tegenaan gaan hier of in de auto.

My loved ones

Een zeer makkelijke, niet? De (schoon)familie is toch steeds het belangrijkste in het leven. En dan vooral de dochter des huizes. Een twee-en-half jaar jonge hinde die het merendeel van de tijd een lach op je gezicht tovert. Zingen, dansen en haar spraakwaterval waarbij de meest schitterende zinnen worden gevormd. Dat zijn dingen die je ze nooit mogen en kunnen afpakken.


Dit is de tweede van vier blogposts in de #boostyourpositivity challenge. Wil je meer te weten komen over #boostyourpositivity dan kan dit HIER!

Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties