#boostyourpositivity
Projecten

#boostyourpositivity: Destress & Relax

De laatste blogpost in de reeks #boostyourpositivity met als thema: Destress & Relax. Dat deze blogpost wat later komt dan voorzien is misschien wel het gevolg van het feit dat ik te relax ben op sommige momenten. Van stress heb ik eigenlijk weinig tot geen last. Ook niet op het werk moet ik eerlijk toegeven. Of toch in elk geval geen zichtbare of waarneembare stress. Of dat dit een voor- of nadeel is laat ik in het midden.

Maar hoe komt dat ik zo weinig last heb van stress? Misschien wel geërfd in de genen of mijn kijk tegen het leven? Wie weet wel een combinatie van beide factoren. Destress tips zijn dus eigenlijk niet iets voor mij, gewoon omdat ik ze niet nodig heb. En toch … wil ik jullie enkele tips meegeven waarmee jullie wat kunnen relaxen.

  • Muziek: Jullie konden het eerder al lezen, muziek speelt een enorme rol in mijn leven. Ik probeer zoveel mogelijk muziek af te spelen. Thuis, in de auto, op het werk, … Meestal gewoon op de achtergrond, maar af en toe ook eens goed hard. Op de één of andere manier geeft muziek mij dus een ontspannen gevoel.
  • Zetel: Gewoon ’s avonds in de zetel “hangen” met het verstand op nul naar de TV zien of een boek lezen. Ik kan daar gelukkige van worden.
  • Koffie: Sommige worden nerveus van koffie. Ik duidelijk niet. Ik beperk met tegenwoordig wel tot één of twee kopjes per dag, maar kan ook wel eens enkele dagen zonder. Maar een goede tas koffie kan me zo gelukkig maken, waardoor ik dan ook weeral relax.
  • De dochter: Stress krijgen van je kinderen bestaat niet. Ook al doen ze je soms de muren oplopen (maar hoe was jij toen je dezelfde leeftijd had?). De liefde die je terug krijgt en de evolutie die je ziet als ze nog klein zijn, dat geeft me een goed gevoel. En dat gevoel doet me ook weeral relaxen.

Met deze puntjes zo op te sommen, merk ik één grote gemeenschappelijke deler. “Goed gevoel” of “Gelukkig zijn”. En is dat niet de echte sleutel om te destressen en te relaxen? Iets doen waar je gelukkige van wordt of waarbij je een goed gevoel krijgt? Ik denk van wel. Misschien daarom ook dat ik niet echt last heb van stress. Omdat ik mij goed voel en gelukkig ben.


Dit is de vierde van vier blogposts in de #boostyourpositivity challenge. Wil je meer te weten komen over #boostyourpositivity dan kan dit HIER!

Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties