#boostyourpositivity
Projecten

#boostyourpositivity: my body and my soul

Thema van de derde periode in deze #boostyourpositivity actie is “body”. Een blogpost dus in het teken van het lichaam maar ook van de geest. Iets wat vele onder ons in harmonie willen laten samenwerken, maar wat jammer genoeg maar heel zelden lukt. Zeker in deze wereld waar we van de ene afspraak naar de andere hollen, waar we naast het werk ook nog een heel huishouden hebben te regelen. Echter ook een wereld waarin samenleven met elkaar jammer genoeg niet meer in vrede kan. Niet alleen door vreselijke aanslagen in naam van een geloof, maar zeker ook door familie- en burenruzies om een bagatel.

Body

Het lichaam. Iets waar vrouwen soms hysterisch kunnen overdoen als er ergens een onvolmaakt is te bespeuren. Iets waar mannen dan weer te licht kunnen overgaan en er wat minder aandacht aan besteden. Toch is het iets waar we zorg voor moeten dragen. Dit wil niet zeggen dat we als een maniak moeten sporten of alle onvolmaaktheden moeten gaan laten aanpassen bij de plastische chirurg. Maar gewoon je zelf verzorgen door “gezond” te eten en voldoende te bewegen is al meer dan voldoende. Zeker ook in combinatie met wat lichaamshygiëne. Trouwens: ieder lichaam is uniek en heeft zijn “gebreken” en dat is niet iets om je over te schamen.

Dat neemt natuurlijk niet weg dat je af en toe eens ontevreden mag zijn over je lichaam of onderdelen minder mooi mag vinden. Ook ik als man heb dat. Mijn ‘bier’buikje mag wat minder zijn, zonder een sixpack te worden, er mocht van de schepper van mijn lichaam ook wat minder haar gebruikt zijn. En de twee linkerhanden? Die had ik soms ook eens ingewisseld in een links en een rechts exemplaar. Ondanks die mindere puntjes ga ik zeker niet klagen over mijn lichaam. Ik ben ik!

Het ‘bier’buikje wegwerken is iets waaraan ik zeker ga werken. Nu we een eigen huisje hebben is het de bedoeling om eens wat meer met de fiets naar de plaatselijke winkels te rijden of gewoon een toertje te maken in de omgeving. Met een mooie tuin achter het huisje is de nodige beweging tijdens 3/4 van het jaar ook voorzien. Wat toch wel ontbreekt soms bij het leven op een appartement. Naast dit alles overweeg ik om misschien ook terug te gaan fitnessen. Zeker nu de dochter hele dagen naar school gaat is daar wat tijd voor vrij gekomen. Een voornemen voor 2016?

Soul

“Een gezonde geest in een gezond lichaam”. Een zegswijze die we allemaal wel kennen. Een zegswijze met heel veel waarheid in. Want een gezonde geest zorgt grotendeels ook voor een gezond lichaam. Zo ondervinden we soms wel eens, in momenten van stress, kleine lichamelijke klachten. Zo krijg je last van hoofdpijn, je spieren durven als eens slap aanvoelen, … En dit allemaal door de stress die ons bezorgd wordt door allerlei factoren. Jammer genoeg iets waar we in deze jachtige tijden allemaal wel eens met geconfronteerd worden. Toch hoeft stress niet altijd negatief te zijn. Er zijn ook veel momenten waarop we gezond positieve stress ervaren bv bij een huwelijk of geboorte.

Persoonlijk heb ik eigenlijk weinig last van stress. Maar als ik er last van heb merk ik het meestal wel direct aan mijn lichaam. Vooral maag en darmen durven dan wel eens in de knoop raken. Niets dramatisch maar soms wel lastig. Toch kan ik in vele gevallen de stress wel zeer goed in toom houden. Het gebruik van humor en een lach doen in vele gevallen wonderen. Wat dan ook weer een positief effect heeft op de lichamelijke gezondheid. Misschien daarmee ook dat ze op het werk vinden dat ik zo veel lach en positief in het leven sta. Om dat klein beetje werkstress van mij af te schudden.


Dit is de derde van vier blogposts in de #boostyourpositivity challenge. Wil je meer te weten komen over #boostyourpositivity dan kan dit HIER

Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties