Boekenbeurs 2015
Leesvoer

Boekenbeurs 2015: de aanwinsten

De boekenbeurs 2015 zit er weer op. Volgens de cijfers in de media is er wat minder publiek geweest, maar hebben ze meer boeken gekocht. De mindere bezoekers zal wel grotendeels met het redelijk goede weer tijdens de herfstvakantie te maken hebben. Wie heeft daar niet van geprofiteerd om eens een uitstap te gaan doen. Wij gingen o.a. een dagje naar zee. Ondanks het redelijke weer besloten we ook dit jaar richting Antwerp Expo te trekken om de hoogmis van de literatuur te gaan bezoeken. Eigenlijk wel raar dat je betaalt om boeken te zien en dan misschien er ook één of enkele te kopen. Maar de boekenbeurs is ook zoveel meer, zoals bv handtekeningensessies, voordrachten, workshops, … En bovendien: In welke boekenwinkel (uitgesloten de online winkels) vind je zoveel boeken terug en kan je ontdekkingen doen qua boeken die je anders nooit zou lezen? Ja inderdaad, de boekenbeurs blijft toch iets unieks.

De aanwinsten

De voorbije editie gingen we met lege handen naar huis. We vonden niet direct boeken naar onze smaak. Al is met lege handen niet echt waar. De dochter heeft toen één van haar idolen ontmoet, samen op de foto gestaan en een handtekening ontvangen. Dank u Kaatje.

Dit jaar hadden we meer succes. Maar liefst zeven boeken verhuisden van de boekenbeurs richting ons huisje in het Waasland. Zeven boeken waarvan één kookboek, vier voorleesboeken voor Yentl en twee boeken voor mezelf. Stephanie vond niet direct iets naar haar goesting, maar heeft wel enkele auteurs genoteerd om misschien binnenkort online te bestellen.

Ilse kookt: puur en met passie

Geen kookboek voor ons van Piet, Jeroen of Pascale maar eentje van Ilse D’Hooge. Ilse is bekend van o.a. de lekkere recepten in Libelle. Onlangs was deze toffe dame ook één van de medereizigers op onze foodtrip naar Londen met June. Een dame die echt gepassioneerd is door koken en zeer lekkere dingen op een simpele manier bereidt. Op de dag dat wij de boekenbeurs bezochten gaf Ilse ’s avonds op de ladiesnight een korte kookdemonstratie en heeft ze ook ons boek voorzien van een persoonlijke boodschap. Zeker een aanrader trouwens Ilse kookt: puur en met passie.

De wondere sprookjeswereld van Grimm en Andersen

Een boek om voor te lezen voor onze dochter. De bekende sprookjes van de gebroeders Grimm en Hans Christian Andersen. Voorlezen over Sneeuwwitje, Assepoester, Roodkapje, … Dankzij de prachtige illustraties kan ze zich nog eens extra inleven ook.

Sprookjesboek van de Efteling

Yentl en wij zijn toch wel fans van de Efteling. Net zoals vele andere natuurlijk. Ze is zot van de sprookjes in het Sprookjesbos en van de attracties. Maar wat is er leuker om dan te kunnen voorlezen uit het enige echte sprookjesboek van de Efteling?

Kaatje: 1 minuut verhaaltjes voor het slapengaan & Het grote voorleesboek

Nog steeds één van haar favoriete kinderseries op TV en dus was de dochter direct verkocht voor deze twee leuke voorleesboeken van Kaatje en haar vriendjes. Ondertussen reeds enkele verhaaltjes vertelt voor het slapengaan en ze slaapt als een roos. Of er een oorzakelijk verband is tussen de boekjes van Kaatje en de goede nachtrust van de dochter. Daar is nog geen wetenschappelijke studie voor uitgevoerd.

Jan Willem Geerinck & Walter Damen – Moord op de boekenbeurs

Auteur Jan Willem Geerinck en topadvocaat Walter Damen nemen jullie mee in een bloedstollend verhaal van een onbekende die het op de levens van sterrenkoks gemunt heeft. Het verhaal begint op de openingsavond van de Boekenbeurs: niemand minder dan Jeroen Meus wordt dood aangetroffen! Al gauw blijkt dat de dader via twitter vage hints geeft over zijn motieven en zijn volgende slachtoffers. Een kat-en-muis-spel is begonnen. Voor speurder Kris wordt dit meteen zijn eerste belangrijke moordonderzoek.” Een beschrijving die me wel aansprak, net als het genre van boeken. Een (berekend) gokje dus.

Eva Daeleman – Factor 25

Eva Daeleman was 19 toen ze plots in hogesnelheidstrein richting mediawereld belandde. Met de lach aan haar gat en haar voeten op de grond. Altijd nieuwsgierig, altijd Eva. Maar na 6 jaar non-stop sporen, sputtert de trein en voelt ze dat het tijd is om afstand te nemen en zichzelf in de ogen te kijken. Haar toekomst aan te pakken, de koe bij de hoorns te vatten. En laat dat dan het liefst zo’n Vietnamese waterbufffel zijn. Dus trekt Eva voor zeven weken naar de andere kant van de wereld. In haar hoofd zou het een sprookje worden met een ‘eind goed, al goed’. Alleen op ontdekking onder de brandende zon en op slippers – met een gevuld hart en een leeg hoofd. De reis van haar leven. Of toch, dat moest het worden. Want die buffel, die gaf haar ongegeneerd een lel van een kopstoot.” Niet echt direct een genre van boeken waar ik spontaan naar zou grijpen in een boekenwinkel. Na verschillende goede commentaren in de media en op het internet gelezen te hebben toch besloten om dit boek aan te schaffen. Echt wel benieuwd naar het relaas van haar sabatperiode. Leuk extraatje is dat ook dit boek voorzien is van een leuk tekstje door Eva.

Naast deze zeven boeken kreeg ik bij WPG Uitgevers nog een leuk pocketboekje met enkele kortverhalen van de laureaten van de Aspe Awards 2015. Een leuk extraatje toch wel. Het was een leuke editie van de boekenbeurs met een blij weerzien met Ilse D’Hooge. Nu duiken we de boeken in zodat we deze gelezen hebben tegen een volgende editie van de boekenbeurs.

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties