Gedachtenkronkels

Zitten en zwijgen!

Zitten en Zwijgen! Dat deden de voetbalsupporters zeker nog niet. De afgelopen weken kwamen de voetbalsupporters weer enkele malen negatief in het nieuws. Zo waren er de spreekkoren van de Beerschotfans op Lierse en de “beledigingen” van de Genk supporters tegen Standard. Al moet hier een duidelijk een onderscheid gemaakt worden. Wat de “ratten” riepen

Lees meer
Things 2 do

Start 2 run

Dit jaar voor de fun, en om de conditie te testen, meegedaan aan de DVV Short Run (5 km) van Antwerpen. Zo goed en zo kwaad als het kon heb ik deze uitgelopen (gewandeld) in een minuut  of 43. Toch niet een teken van een super conditie, maar heb wel een goed recuperatievermogen. Maar er

Lees meer
De wijde wereld in Foto's

Italië 2011: een kort verslagje

We zijn weeral ruim een week aan het werk na twee weken welverdiende vakantie. Dit jaar was de bestemming nogmaals Italië. De eerste week verbleven we in Sesto Fiorentino, een voorstadje van Firenze, Toscane. Tijdens de tweede week was Torbole (Gardameer) onze verblijfplaats. Het waren twee super weken, in een zonovergoten Italië. Zo bezochten we

Lees meer
Koken met Herrie!

Chocomousse met advocaat

Gisterenavond kwamen enkele vrienden eten bij ons. Als dessert was er taart voorzien, maar ook een potje chocomousse afgewerkt met advocaat en slagroom. Een overheerlijk dessert om de maaltijd mee af te sluiten. Was het een kitchen nightmare of niet? Moeilijkheid: makkelijkBereidingstijd:  +/- 20 minutenBeoordeling: 5/5 Benodigdheden (voor 4 personen): 100 gram pure chocolade 30 gram boter 50

Lees meer
Koken met Herrie!

Appel-amandelcake

Tijdens één van de afgelopen werkweekends van Jeroen besloot Stephanie haar baktalent nog eens boven te halen. Uit één van de vele recepten die we hebben koos ze voor een appel-amandelcake. Een zeer smeuïge cake met een leuke amandeltoets. Een echte aanrader als vier uurtje bij de koffie. Moeilijkheid: makkelijkBereidingstijd:  +/- 1 uur, 20 minutenBeoordeling:  5/5 Benodigdheden:

Lees meer
Koken met Herrie!

Pasta met zalm in een romige tomatensaus

We zijn hier thuis nogal grote liefhebbers van pasta gerechten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dergelijk gerecht meerdere keren per maand wordt klaargemaakt. Naast de standaard spaghetti met ‘bolognesesaus’ is één van de favorieten pasta met zalm in een romige tomatensaus. Dit receptje maak je op een kwartier à 20 minuten klaar. Bovendien

Lees meer