Allerlei

#BeAlert: word verwittigd in nood!

De overheid moderniseert en gaat mee met zijn tijd. Zo zijn er al verschillende overheidsdiensten te vinden op de sociale media. De overheid dichter bij de burger het heeft in vele gevallen zijn voordelen. We kunnen dit alleen maar toejuichen als burger. Maar wat in noodsituaties? Denk maar aan de treinramp in Wetteren afgelopen jaar. Of de vele bommen uit de Eerste Wereldoorlog in Passendale van enkele weken terug. In  dergelijke situaties is een snelle verwittiging van de bevolking cruciaal.

De manier waarop u wordt verwittigd, hangt af veelal af van het soort noodsituatie en van de beschikbare kanalen op gemeentelijk, provinciaal en nationaal vlak. Het Crisiscentrum van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken werkte daarom aan een modernisering van deze alarmeringskanalen.

Met BE-Alert komt het Crisiscentrum nu met een gloednieuw  project om de bevolking te alarmeren in noodsituaties. Maar voor deze alarmeringstool wordt wel de medewerking gevraagd van de bevolking. Via inschrijving op de website BE-alert.be kan je onder andere uw GSM- en/of telefoonnummer opgeven op welke de overheid u mag verwittigen indien er zich een noodsituatie zich voordoet. De overheid kan, naargelang de noodsituatie, verschillende soorten berichten versturen:

  • spraakbericht op uw vaste of mobiele telefoon
  • SMS op uw mobiele telefoon
  • tekstboodschap via e-mail
  • tekstboodschap via fax

Momenteel, ook indien uw gemeente (er zijn 33 pilootgemeentes) BE-ALERT nog niet deelneemt, kunt u zich reeds inschrijven om alarmeringsboodschappen te ontvangen. Indien de gouverneur van uw provincie bijvoorbeeld een eventuele noodsituatie coördineert, dan zal hij u op die manier boodschappen kunnen sturen. Op de eerste dag registreerde reeds 10.200 mensen zich op BE-Alert, dus waarom nog twijfelen? Ik heb het alvast gedaan!

Inschrijven op BE-Alert!

LET OP: het gevraagde adres is het adres dat op uw e-ID staat!

Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties