As we speak
As we speak

As We Speak #5: vreemde dingen in de wereld

Soms wil je veel dingen zeggen op een blog maar zijn ze te kort om in een volwaardig blogbericht te gieten. Dingen die je wel met de wereld wilt delen en die anders toch maar ergens in je gedachten “stof” liggen te vergaren. Dergelijke puntjes gaan we af en toe verzamelen en online zwieren met de welluidende titel “As we speak”. Een reeks die je op meerdere blogs kan terug vinden maar daarom niet minder plezant (soms) om te lezen.

Vreemde mensen in de supermarkt

Vreemde dingen in de wereld? Dan is de US of A zeker the place 2 be! En dankzij de media en het wereld wijde web komen de fratsen van over de grote plas snel tot hier.

Als we hier gaan winkelen, zien de mensen er redelijk ‘standaard’ uit. Iedereen is iets of wat deftig gekleed en je ziet zeker geen excessen qua uiterlijk. Hoop en al eens iemand die wat extravagant gekleed is of een vreemd kapsel heeft aangemeten. Maar als je soms ziet hoe men in Amerika naar bijvoorbeeld de supermarkt gaat. Dan stel ik me af en toe wel eens vragen over de mentale gezondheid van sommige mensen. Kijk en geniet van de ‘vreemdelingen’ in de Walmart’s van de US of A.

Spurten voor een plekje op het strand

Dat er pré-corona gevochten werd om plaatsjes aan het zwembad van een hotel. Dat kunnen we ons nog wel herinneren. Nu het reizen terug wat op gang is gekomen, krijgen we dergelijke beelden terug te zien. Zeker nu op vele plaatsen door de maatregelen de capaciteit nog beperkt is. Zo staan vakantiegangers en lokale bewoners die een goed plekje op het strand van de Spaanse badplaats Torrevieja al zeer vroeg te wachten. Om zes uur ‘s morgens staan tientallen diehards al te wachten met parasols en frigoboxen om de sprint naar het beste plekje aan te vatten. Dat levert soms grappige beelden op.

https://youtu.be/5N-pWgxJ2os

Domino robot

Vroeger, toen ik nog wat jonger was, keek ik op TV naar Domino Day. Prachtige figuren die werden gevormd door vallende dominosteentjes. Figuren waar ze weken met tientallen mensen aan bouwden vielen in een uurtje ongeveer om. Wel altijd prachtig om te zien wat voor prachtigs ze in elkaar gestoken hadden. Maar waarom weken bouwen als het ook sneller kan, moet Mark Rober gedacht hebben. Hij stak daarom een Domino Robot en bijhorend vulstation in elkaar. Niet meteen vreemde dingen, maar wel knappe dingen die Robert ontwikkelde.

Type het alfabet

Vroeger leerde ik op school typen op een elektronisch typemachine. Nu leert de dochter het met de PC door een handige site TypeTopia. Tijden veranderen, zeg maar. Via Herman van Dailybits kwam ik een leuk ‘spelletje‘ tegen. Het alfabet zo snel mogelijk typen. Wie gaat de uitdaging aan om onder de 10 seconden het alfabet te typen? Of gaat iemand onder de 5 seconden?

Type the Alphabet

Lees ook de andere blogberichten uit deze reeks!


Uitgelichte afbeelding: Markus Spiske op Unsplash

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties