As we speak 4
As we speak

As We Speak #4: van laat het gras maar groeien tot autocontrole

Soms wil je veel dingen zeggen op een blog maar zijn ze te kort om in een volwaardig blogbericht te gieten. Dingen die je wel met de wereld wilt delen en die anders toch maar ergens in je gedachten “stof” liggen te vergaren. Dergelijke puntjes gaan we af en toe verzamelen en online zwieren met de welluidende titel “As we speak”. Een reeks die je op meerdere blogs kan terug vinden maar daarom niet minder plezant (soms) om te lezen.

Laat het gras maar groeien

Mei werd uitgeroepen tot maai-mei-niet-maand. Een maand dat we het gras liefst laten groeien in onze tuin. En ook het weer deed duchtig mee om het tot een succes te maken. Sinds eind april werd hier thuis het gras niet meer afgereden. Het stond al hoger dan mijn enkels. Toen het rond 18 mei een beetje goed weer was besloten we het toch een beetje korter te zetten. Met nog ruim 7cm hoogte konden we toch gemakkelijker richting onze kipjes wandelen achteraan in de tuin. We hielden het dan wel geen hele maand mei vol, toch hebben we dankzij/door (schrappen wat niet past) weer het een lange tijd laten groeien tot er bloemetjes en zaadjes te voorschijn kwamen.

Autocontrole

Afgelopen november moest ik naar de autocontrole. Dit was een uitgesteld bezoekje door de gekende Covid-19 crisis. Toen ontving ik zonder problemen een groene kaart. Nu moest ik dus na een half jaar terug gaan. Het eerste deel verliep zonder problemen tot de auto op de brug ging. Wat schudden om de wielen te controleren en dergelijke. Geen probleem, tot de controleur van dienst iets zag. Hij vond dat de remleiding rechts vooraan gedraaid zat. Zou kunnen met het vervangen van remmen ofzo. Doch enorm raar als de wagen volgens de test perfect remt en ze het de vorige keer niet gezien hadden. Gevolg de gekende en vervloekte rode kaart. Direct een afspraak gemaakt voor herkeuring. Op de laatste dag van de maand naar de autocontrole en zonder problemen er door. Of toch niet? Nu stond er plots een nieuwe opmerking bij. De remschijf links dient in het oog gehouden te worden. Wel straf dat zoiets plots verschijnt op nog geen 14 dagen tijd. Hebben ze daar soms random opmerkingen in de computer staan om op de groene kaart te zetten?

Hard Seltzer

In mijn jonge jaren was Breezer en Smirnoff Ice de hit bij het uitgaan. Nu zoveel jaar later komt er uit Amerika een nieuwe trend aangewaaid. Water met een smaakje en een vleugje alcohol oftwel Hard Seltzer. Ik bracht vanuit de supermarkt de Smirnoff Seltzer mee. Ze hebben het daar in de smaken Raspberry & Rhubarb en Orange Grapefruit. Is het lekker? Neen, echt geen fan van! Breezer en Smirnoff Ice waren in de tijd toch wel smaakvoller.

Eurosongfestival

Een jaarlijkse gewoonte van toen ik nog kind was. Een avondje Eurosongfestival op TV met een drankje en een hapje. Dit jaar stuurde de VRT de Waaslandse band Hooverphonic. In de eerste halve finale brachten ze al een goede prestatie. Maar ook in de finale knalde ze van het podium! Een … is dan …

Canva

Deze maand maakte ik voor het eerst kennis met Canva. Canva is een grafisch ontwerpplatform dat wordt gebruikt om afbeeldingen, logo’s, posters en andere visuele inhoud te maken voor, voornamelijk, sociale media. Ik ging al enkele keren aan het experimenteren en plaatste er enkele van op mijn Instagr.am account. Zo ook onderstaande voor de Internationale Dag tegen Homofobie.

Lees ook de andere blogberichten uit deze reeks!


Uitgelichte afbeelding: Inge Maria op Unsplash

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties