Hostingpartner
De Online Wereld Website

Antagonist: eindelijk de goede hostingpartner gevonden

Al meer dan 15 jaar beschik ik over een eigen domeinnaam. Eerst met een zeer simpele website met de nodige problemen. Vanaf 2009 via de gratis versie van WordPress en sinds 2010 met een eigen gehoste WordPress website. Hier ondervond ik in het begin ook nog de nodige miserie mee. Pas vanaf 2011 ben ik echt volwaardig online met een eigen blog. Maar in de jaren met een eigen blog ondervond ik ook nog regelmatig problemen. Niet zo zeer problemen met de site an sich, wel met de hosts waar ik bij zat. Er zijn er in die jaren wel enkele gepasseerd. Tot ik in 2016 verhuisd ben naar Antagonist. In mijn ogen één van de betere hostingfirma’s in Nederland/België.

Trail & error

Als je een eigen website/blog wil hebben, kan je kiezen uit verschillende mogelijkheden. Ik heb in 2011 gekozen om deze volledig zelf te hosten, dus had ik webspace nodig. Ook in de vroege historie van Herrie.be had ik reeds webspace om een summiere website online te zetten. In al die jaren zijn er dus heel wat hostingpartners de revue gepasseerd. Zeker in het begin is het zoeken wat je zoal nodig hebt. Zo begon ik bij BASM (ondertussen reeds jaren failliet). Naast webspace, deed ik daar ook deels online webhulp voor andere klanten. Na aanhoudende problemen daar vertrok ik daar.

Zo had ik enige tijd webspace bij Lazernet, Priorweb (ondertussen Combell), One.com en 1EuroHost (ondertussen Easyhost). Alle hostingfirma’s hadden zo zijn voor- en nadelen. Al was ik het minst tevreden van One.com. Vooral de snelheid liet in de tijd dat ik mijne site daar had, enorm te wensen over. Waardoor ik vrij snel vertrokken ben richting 1EuroHost. Een fijne Belgische firma, toen onder de vleugels van Stone IS. Zeer degelijke servers, deftige helpdesk en mooie prijzen voor hun pakketten. Omdat Stone IS, zich meer wou concentreren op grote klanten (denk maar aan Tomorrowland) werd 1EuroHost verkocht aan Easyhost. Ook hier vertrok ik na een jaartje, niet zozeer om de kwaliteit, wel omdat de aangeboden pakketten niet echt overeenstemmen met wat ik momenteel nodig heb. Echter wordt daar nog steeds het forum van WIJ zijn Antwerp! gehost.

Antagonist

Na een zoektocht en het lezen van heel wat reviews, kwam ik uit bij mijn huidige hostingpartner nl Antagonist. Hier vond ik niet alleen een firma die snelle servers met een goede uptime had, ook de aangeboden pakketten voldoen aan mijn behoefte. Zo kan ik dankzij hun “PLUS” pakket verschillende websites beheren met elk hun eigen webspace (en bandbreedte). Ook de gratis extra’s zoals SSL, back-ups, grote databases, DNSSEC, … zijn een mooie geste.

Dat alles heeft natuurlijk ook zijn prijs natuurlijk. Maar gezien je de kostprijs over verschillende sites kan verdelen, valt de prijs per website heel goed mee. Bovendien heeft Antagonist ook een enorm goede helpdesk. Ze antwoorden niet alleen vrij snel, je krijgt ook steeds een duidelijk antwoord. Dit mede doordat ze hun helpdesk volledig online hebben uitgebouwd, waardoor de persoon met de juiste kennis kan antwoorden ipv steeds te worden doorverbonden tot je iemand met de juiste kennis aan de telefoon krijgt.

Bovendien is hun constante zoektocht en ontwikkeling naar veilige, stabiele servers, ook een enorme troef. Zo krijgt iedereen standaard gratis SSL, zijn hun serverdisks SSD, TLS 1.3 ondersteuning, … Dankzij hun eigen blog, krijg je ook regelmatig tips om je eigen website beter en vooral veiliger te maken. En dit altijd in verstaanbare en klare taal. Zo kan ook iemand die wat minder technisch is, makkelijk aan de slag om zijn/haar blog of website veilig te maken en te houden.

Dit alles maakt dat ik eindelijk, sinds lange tijd, enorm tevreden ben van een hostingpartner. Een partner die ik tevens aanraad bij mensen die vragen hebben over webhosting. Het is dan ook, in mijn ogen, terecht dat Antagonist de jongste jaren regelmatig een prijs heeft gewonnen met betrekking tot hun service en dergelijke. Van mij krijgen ze alvast 5 sterren.

UPDATE: sinds oktober 2020 heb ik besloten om alles van webhosting en domeinnamen onder te brengen bij één partner. Ik heb na lang wikken en wegen besloten om dit te doen bij Vimexx. Toch wil ik Antagonist bedanken voor de goede service de afgelopen jaren.


Uitgelichte afbeelding: Markus Spiske op Unsplash

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties