Games

Alien: Isolation! Sidder en beef terwijl je speelt

De games-industrie is een goudmijn. Met naast de games zelf ook een hele merchandiselijn. Denk maar aan alles van Angry Birds. De budgetten om sommige games te ontwikkelen liggen soms zelfs al hoger dan een bioscoopfilm. Eigenlijk onvoorstelbaar voor een industrie die nog maar enkele tientallen jaren bestaat. Zelf ben ik niet meer zo’n gamer. Nu durf ik nog wel eens een spelletje Football Manager, Fifa of een racegame spelen. Maar games als de nieuwe Assassin’s Creed gaan aan mijn voorbij wegens te weinig tijd. En toch volg ik de ontwikkelingen een beetje. Vooral op gebied van grafics zijn de laatste games pareltjes. Op dat vlak is er zeer veel mogelijk, jammer genoeg stoten de ontwikkelaars nog regelmatig tegen de beperkingen van de consoles.

Assassin’s Creed is op het gebied van graphics één van de toppers op dit moment. Maar ik heb deze week nog een pareltje mogen ontdekken nl. Alien: Isolation. Een game gebaseerd op de filmklassieker Alien uit 1979 van Ridley Scott. De game zelf heb ik nog niet kunnen spelen maar aangaande de reviews en trailers geven de grafics een prachtige horror-aliensfeer weer. Alien: Isolation is ontwikkeld door The Creative Assembly (bekend van o.a. Rome: Total War) en uitgebracht door Sega. Het spel is geschikt voor gamers vanaf 18 jaar en beschikbaar voor PS3, PS4, X-Box 360, X-Box One en PC.

Winactie

Van Alien: Isolation mag ik twee exemplaren weggeven (1x PS4 en 1x X-Box 360).  Laat in de reacties jouw favoriete game en console achter, samen met voor welke console je dit game wil winnen. Volgende week woensdag om 13u maak ik de winnaars bekend.


 

Vijftien jaar na de gebeurtenissen in Alien voert Amanda, de dochter van Ellen Ripley, een wanhopige strijd om te overleven. In het spel verkeer je constant in dodelijk gevaar terwijl een meedogenloze Xenomorph in de schaduw loert. Tijdens haar missie moet ze de waarheid achter de verdwijning van haar moeder achterhalen. Slecht voorbereid moet je grondstoffen zoeken, geïmproviseerde oplossingen bedenken en je verstand gebruiken, niet alleen om de missie te doen slagen, maar ook om gewoon in leven te blijven.

Lees de review op Inside Gamer.

Abonneer
Laat het weten als er

11 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jens Caluwaerts
9 oktober 2014 15:44

favoriete game: Final Fantasy VII
favoriete console: PS4
Ik zou graag Alien Isolation winnen op PS4 🙂

N Hoebers
14 oktober 2014 13:03

Favoriete game: Batman: Arkham City
Favoriete console: nog PS3 (ivm gebrek aan goede PS4 games maar misschien dat Alien Isolation voor PS4 er verandering in gaat brengen!)

Ik zou graag Alien Isolation winnen voor de PS4

Stijn
14 oktober 2014 15:55

Favoriete game: Final Fantasy XII
Favoriete console: X-Box 360
Als ik zou winnen, graag voor X-Box 360 ;)!

A Singh
15 oktober 2014 13:25

Mijn favoriete game is COD: Black Ops 2 op de PS3.
In het verleden heb ik shooters voornamelijk op de PC gespeeld, maar na Black Ops 2 te hebben gespeeld, ben ik fan geworden van de COD series.

Ik zou graag AlienL: Isolation voor de PS4 winnen.

Klaas
22 oktober 2014 22:42

Waar is de bekendmaking van de winnaars?

Antwoord aan  Klaas
24 oktober 2014 15:14

De winnaars werden persoonlijk op de hoogte gebracht en ontvangen in de loop van volgende week hun prijs