20 before 40
20 before 40

20 before 40: mijn bucketlist

2020 is blijkbaar een zeer belangrijk jaar. Regelmatig dat je in de media die datum ziet passeren voor allerlei zaken. Ook ten huize Herrie zal er eind 2020 een mijlpaal bereikt worden. Dan bereikt tram 3 zijn eindhalte en moet ik overstappen op tram 4. Op zich niet zo’n ramp want je bent maar zo jong als je jezelf voelt. Maar toch kijk ik er al een beetje naar uit. Niet omdat 40 zo’n speciale leeftijd is of dat 2020 zo’n speciaal jaar is. Maar gewoon omdat ik op mijn 35ste toch nog enkele doelstellingen in gedachten heb die ik de komende vijf jaar nog wil verwezenlijkt zien.

Op zich zijn dergelijke doelstellingen niet zo speciaal. Iedereen heeft wel bepaalde doelen in zijn leven. En allemaal hebben we graag dat het grotendeel van die doelstellingen / dromen worden verwezenlijkt. Bij sommige dromen heb je een dosis geluk nodig. Bij anderen een beetje durf. Andere dromen kan je dan weer zelf heel goed inplannen. Mijn bucketlist voor de komende vijf jaar bestaat uit twintig doelen / dromen.

Twintig items op de bucketlist is een gemiddelde van vier doelstellingen per jaar. Dit moet zeker te doen zijn. Maar 20 zit ook mooi twee keer in het jaar waarin ik veertig wordt nl 2020. Om het nog mooier te maken is de som van 20 en 20 ook nog eens 40. Iets waar ik niet direct bij stilstond tot ik deze blogpost begon te typen. Alles komt dus mooi uit op twintig. Want zo willen we ons toch allemaal nog wel eens voelen als we een jaartje ouder worden.

Bucketlist: 20 before 40

Mijn “20 before 40” bucketlist is een lijst met dromen en doelstelling die normaal gezien redelijk haalbaar moeten zijn. Een lijst met twintig dromen / doelen die ik graag met jullie deel en waarvan bij het behalen natuurlijk een verslag komt op mijn blog. Het staat jullie natuurlijk ook vrij om mij te helpen bij het behalen van enkele van mijn dromen / doelen.

 1. Citytrips naar vier Europese grootsteden met minimum verblijf van 2 dagen. (Londen, Parijs, Rome, Berlijn, …)
 2. Luchtballonvaart (boven het Waasland – Antwerpen)
 3. Leren snowboarden
 4. Een comedy-avond organiseren of een ander event
 5. 40 boeken gelezen hebben tussen 13 december 2015 en 13 december 2020
 6. Een eigen webshop hebben
 7. Met de fiets naar de kust fietsen (afstand +/- 80km)
 8. Een extra diploma halen
 9. In een restaurant dineren met twee sterren en met drie sterren (1 ster staat reeds afgevinkt)
 10. Een parachute sprong wagen
 11. Enkele rondjes rijden op een racecircuit
 12. Een eigen song schrijven
 13. Leren surfen (op het water)
 14. De Edinburgh Military Tattoo bijwonen
 15. Zelf groenten (proberen) te kweken
 16. Voor een tweede keer papa worden
 17. Een keer figurant spelen in een Vlaamse serie of film
 18. Eigenhandig (met een beetje hulp) een deel van ons huisje verbouwen
 19. Een cursus wijnproeven bijwonen
 20. Een voetbalwedstrijd bijwonen in de drie grootste competities in Europa
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7 oktober 2015 19:57

Eigenlijk is dat nog wel een leuk lijstje! Ik schrijf me graag mee in voor de wijncursus 🙂

15 oktober 2015 20:28

[…] De Euromillions winnen? Neen serieus. Ik heb er wel enkele en die kan je vinden in mijn bucketlist “20 before 40“. […]