1 april
Creatief De Online Wereld

1 april: de betere grappen op sociale media

1 april kennen we allemaal als de dag dat we grapjes mogen uithalen. Om de oorsprong van deze dag te zoeken moeten we al teruggaan naar de 16de eeuw. Maar dat gaan we niet doen vandaag. Daarvoor moet je maar eens gaan snuisteren op de 1 april pagina van Wikipedia.

The Owl

PR en communicatiebureau The Owl viert vandaag zijn 100ste verjaardag. Of dat willen ze ons toch doen geloven met een mooie terugblik op de geschiedenis van het bureau.

Coolblue

Deze Nederlandse webwinkel met ook fysieke winkels in ons eigen Belgenlandje staat bekend voor zijn betere aprilgrappen. Ook dit jaar hebben ze er weer veel moeite ingestoken. Ze hebben zelfs een Vlaamse versie opgenomen om te delen op de verschillende sociale mediakanalen van het bedrijf.

Efteling

Ook het Nederlandse pretpark Efteling durft al eens uitpakken met een leuke 1 aprilgrap. Zo was er de Python die volledig baby-proof zou zijn. Dit jaar komt het park uit Kaatsheuvel met extra veiligheidsmaatregelen zoals het VOMIT-protocol.

LEGO

We kennen het allemaal wel. Onze kindjes spelen met LEGO en de blokjes slingeren overal rond. Toevallig loop je rond en één van die verdwaalde LEGO-blokjes, daar trap je net op. Een pijnscheut van je kleine teen tot aan je oorlel. Maar daar wil LEGO komaf met maken. Ze introduceren daarom ‘Smartbricks’ LEGO-blokjes die vanzelf plaatsmaken als jij komt aangewandeld.

Domino’s Pizza

Eindelijk hoor je vele mensen al denken. Pizza’s zonder ananas! Bij pizzaketen Domino’s in Nederland hebben ze het begrepen. Ze stoppen met het verkopen van ananas op pizza’s. ,,We zijn altijd bezig met het verbeteren en aanpassen van het menu. En we hebben de laatste tijd gemerkt dat er steeds meer discussie is over de aanwezigheid van ananas op de pizza Hawaii”, aldus marketingdirecteur Casper Mooyman. Benieuwd wanneer de eerste pizzeria in België stopt met de verkoop van deze pizza’s.

Princess: bakplaat met ingebouwde dampkap

Een uitvinding die we allemaal wel in huis willen halen is de bakplaat met ingebouwde dampkap. Princess zorgt met de lancering van deze nieuwe bakplaat alvast voor een evolutie op de feesttafel. De bakplaat is voorzien van een afzuigsysteem in het midden van de plaat. Na het opvangen van de geur wordt door middel van een koolstoffilter en recirculatie de gourmetgeur gemaskeerd waardoor de vervelende geur zich niet door het huis kan verspreiden.

De gourmetplaat wordt tevens geleverd met een ingebouwde geurdispenser, die zorgt voor een aangename geurverspreiding na afloop van het bakken. Er is keuze uit de geuren Citrus sparkle, Chocolat chip cookie en Cucumber Mint.

Princess: bakplaat met ingebouwde dampkap

LG oprolbare TV

Een 1 aprilgrap die in de nabije toekomst wel eens werkelijkheid kan worden. Want met de uitvinding van de plooibare smartphones lijkt de stap naar een oprolbare TV niet ver weg. Daarom is LG Electronics (LG) start in verschillende landen, waaronder België en Nederland, reeds gestart met de verkoop van ’s werelds eerste en enige oprolbare televisie, de LG SIGNATURE OLED R. Geïnteresseerde klanten kunnen de felbegeerde tv vanaf deze week pre-orderen. De officiële site ging live op 1 april. Richtprijs voor deze unieke tv is een slordige € 99.999.

LG oprolbare TV

Uitgelichte afbeelding: Call Me Fred op Unsplash

Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties